Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2020. június 25., csütörtök, Mi, hol, mikor?

Hirdetések, gyászjelentők
♦ Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk. Az új rendszer a következőképpen érhető el: a www.3szek.ro honlapon kattintson az Online apróhirdetések menüre/bannerre, töltse ki a megfelelő mezőket a hirdetés szövegével, a megjelenés dátumával/dátumaival együtt, és kattintson az ott megadott linkre. Kollégáink a megadott e-mail-címre visszaküldik a javított szöveget, azt ellenőrizze, majd a Megrendelem gombra kattintva (a webáruházakhoz hasonló módon) bankkártyával fizetheti ki a visszaigazolt összeget.

♦ Az apróhirdetési, illetve reklámirodánk mától a megszokott program szerint tart nyitva: hétfőtől csütörtökig naponta 9–16, pénteken 9–14 óráig. 16, illetve 14 (pénteken) óra után, kérjük, használja a honlapunkon (www.3szek.ro) elérhető online apróhirdetési szolgáltatásunkat. Délután a szerkesztőségben személyesen 16 és 17 óra között kizárólag gyászjelentőt fogadunk el.

Háromszék

Szabadtéri tűzzsonglőr-produkció
Az M Studio házhoz viszi a minőségi szórakozást. Június 26. – július 14. között szabadtéri tűzzsonglőr-produkcióval várják a sepsiszentgyörgyi közönséget, amelyet a város különböző negyedeiben, terein mutatnak be a társulat tagjai. Részletes program és helyszínek az M Studio Facebook-oldalán, valamint a www.m-studio.ro honlapon. Az előadások 21.30-tól kezdődnek, a produkció időtartama 20 perc. A bemutató pénteken a főtéren lesz; vasárnap az Állomás negyedben, a román katona szobránál kerül sor a következő előadásra.

Zeng a lélek, zeng a szó
A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa ma 20 órától az intézmény Facebook-oldalán (facebook.com/cultcov.ro) vetíti a Százlábú és Százlábacskák néptáncegyüttesek Zeng a lélek, zeng a szó címet viselő folklórműsorát. A Virág Endre és Virág Imola oktatók által vezetett csoport az Aprólábakkal együtt közel 160 tagot számlál, megyénk egyik legnagyobb közösségépítő-néptáncos mozgalmának számítanak. A 2015-ben bemutatott összeállítás moldvai, felcsíki, mezőségi, kalotaszegi, haranglábi táncokat, illetve szászcsávási cigány táncokat foglal magában. Közreműködnek: Márkos Lili, Ráduly Baka Blanka, Erőss Réka és Gerebenes Ede.

Színház
UVDARTÉR TEÁTRUM. Kézdivásárhelyen a kényszermegszakítás után és a nyári szünet előtt egy rendhagyó felolvasóest keretében ismét megnyitotta kapuit az Udvartér Teátrum. Pintér Béla Fácántánc című darabja ma 20.30-tól Pálffy Tibor rendezésében látható a Jazz Bistro & Winery udvarán.
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A megyeszékhelyi társulat elő­adásai a múzeumkertben: június 27-én, szombaton 20.30-tól (esőnap: június 28-án 20.30-tól) José Rivera: Felhőtektonika (rendező: Bocsárdi László); június 30-án, kedden 20.30-tól (esőnap: július 1-jén 20.30-tól) Andreea Vălean: Ha fütyülni akarok, fütyülök (rendező: Zakariás Zalán).

Hitvilág
KRISZTUS KIRÁLY-PLÉBÁNIA. Ma az esti szentmise előtt, 17 órától szentségimádást tartanak, amelyet a Ferences Világi Rend tagjai vezetnek.

Képernyő
ERDŐVIDÉK TÉRSÉGI TELEVÍZIÓ. A mai műsor: 19.00 Keresztény élet. Igét hirdet Fancsal Zsolt református lelkész. 19.30 A Gaál Mózes Általános Iskola végzőseinek ballagása. 20.06 Múltidéző – Gy. Szabó Béla (1905–1985) kolozsvári grafikusművész kiállítása Erdővidék Múzeumában. 20.40 Házavató Bibarcfalván – erdővidéki összefogással újjáépült Bedő Csongor tavaly júniusban leégett háza. 21.10 Adok-kapok – a csíktaplocai Zakota Együttes vargyasi előadása. A televízió adásai a www.erdtv.com internetes portálon is nézhetők.

Dokumentumfilm-szemle
A Kovászna Megyei Művelődési Központ a Hargita Megyei Kulturális Központtal és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal partnerségben október 9–18. között második alkalommal szervezi meg a Kaptár dokumentumfilm-szemlét.
A szemlére való jelentkezés csak egyéni úton lehetséges, tartalmi megkötés nincs. Minden pályázó legfeljebb három, 2010 után Romániá­ban készült munkával pályázhat. A legkisebb időtartam 15, a leghosszabb 100 perc. Az alkotásokat az adat­lappal együtt legkésőbb augusztus 16-ig várják a cultcovasna@gmail.com e-mail-címre óriásfájlküldővel (myairbridge.com, we­trans­fer.com). Nevezni kizárólag webes felületen, az online űrlapon keresztül lehet. Korábban már nevezett film nem nevezhető újra. Díjak: I. díj 3000 lej, II. díj 2000 lej III. díj 1000 lej, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának különdíja: 2000 lej. A nyertes dokumentum­filmeket a fesztivál lejárta után a Román Televízió magyar adása lehetőség szerint műsorra tűzi.

Megjelent
A sepsiszentgyörgyi Egyházi Tudósító júniusi számából: Hevenesi János jezsuita szerzetes a Jézus Szíve-tiszteletről, Páduai Szent Antalról Sztankó Attila írt cikket. Bognár István, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet spirituálisa és dogmatikatanára Szent II. János Pál pápa életét méltatja Centenárium – Egy pápa egészen Mária palástja alatt címmel. Őrá emlékezik a Magyar Kurír nyomán Ferenc pápa is. A Nemzetünk boldoggá avatottjai a XX. században címet viselő rovatban Brückner Ákos Előd ciszterci szerzetes könyvének alapján Boldog Sándor István vértanú, szalézi testvér életébe nyerhetünk betekintést. Az ersekseg.ro honlapról megismerhetjük az alsócsernátoni Urunk színeváltozása tiszteletére szentelt plébániatemplomot. Ugyanakkor arról is hírt kapunk, hogy Ferenc pápa május 26-án, kedden főtisztelendő dr. Kerekes László szentszéki tanácsost, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánia plébánosát Tharros címzetes püspökévé és a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki.

Röviden
KOPJAFAAVATÁS. Szentiván­la­borfalván június 27-én, szombaton 10 órától a köztemetőben kopjafák avatásával emlékeznek a falu nevezetes személyiségeire. Várnak minden itthoni és elszármazott falustársat.
LOMTALANÍTÁS. Folytatja lomtalanítási akcióját a Tega Rt., gyűjti a régi ruhákat, ócska bútorokat, a háztartásban fölöslegessé vált limlomot. Ennek részeként zajlik az üvegszüret is: 5 kg palackért, befőttesüvegért 0,5 liter sört adnak a gyűjtőknek. (A síküveget lomként szállítják el!) Ma Szárazajtán és Uzonkafürdőn, pénteken Bélmezőn, Márkoson, Dobollón és Dobollópatakon lomtalanítanak. Sepsiszentgyörgyön az év végéig tart az ingyenes lomtalanítási kampány. Az elszállításról előzetesen a 0267 310 123-as telefonszámon lehet egyeztetni.
HASZNOS TELEFONSZÁM. A sepsiszentgyörgyi közös temetővel kapcsolatos észrevételek jelezhetők hétköznapokon 8–16 óráig a 0733 937 831-es telefonszámon.
FOGADÓÓRA. A Volt Politikai Foglyok Kovászna Megyei Szövetsége újra fogadja tagjait minden pénteken 10–12 óráig, a délutáni ügyfélfogadást megszüntették. A kézdivásárhelyiek és környékbeliek a nyugdíjasklubban keressék a megbízottat. Kérik az érvényes egészségügyi előírások betartását.
A NYUGDÍJASOK SUGÁS SZERVEZETE üdülést szervez Hajdúszoboszlóra július 5–26. és augusztus 23. – szeptember 20. között. Érdeklődni a Lábas Házban lévő székházban vagy a 0267 318 160-as telefonon.

Ügyelet
GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Catena (telefon: 0267 318 355, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 966
szavazógép
2020-06-24: Közélet - Bokor Gábor:

Megnyílt a turistaidény (Miniszteri látogatás Kovásznán)

Kovásznára látogatott szerdán Violeta Alexandru munkaügyi miniszter. A tárcavezető a Dacia szállodában járt munkalátogatáson, a turistaszezon újranyitása alkalmával. Az elöljáró mintegy másfél órát töltött a kedvezményes kezelőjegyekkel érkező turisták fogadására berendezkedett hotelben.
2020-06-25: Elhalálozás - :

Elhalálozás