Ősszel voksolunk

2020. június 29., hétfő, Belföld

Elfogadta a kormány a törvénytervezetet, amely szeptember 27-ére tűzi ki a helyhatósági választásokat – jelentette be Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője a csütörtöki kormányülést követően.

  • Fotó: romaniatv.ro
    Fotó: romaniatv.ro

A kampány idején nem lesznek nagy közgyűlések, választási találkozók, be kell tartani a koronavírus elleni védekezés óvintézkedéseit – fejtette ki Ludovic Orban. A kormányfő szerint utóbbiak miatt intenzívebb kampány várható a médiában, az online térben. „Mind a jelölteknek, mind a választóknak alkalmazkodniuk kell a helyzethez” – mondotta a miniszterelnök. A szavazókörzeteket a szükséges óvintézkedések mellett alakítják ki, védőmaszkok, fertőtlenítőszerek használata és a fizikai távolságtartás egyaránt kötelező lesz. Ludovic Orban szerint a parlamenti választásokra december 6-án kerülhetne sor.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1206
szavazógép
2020-06-29: Belföld - :

Segítik az árvízkárosultakat

Ötmillió lej összegű kártérítést hagyott jóvá legutóbbi ülésén a kormány az elmúlt időszak áradásai által sújtott lakosság számára – ismertette Ionel Dancă.
2020-06-29: Belföld - :

Fertőzőgócok

Tizenöt újabb afrikai sertéspestis fertőző gócpontot fedeztek fel a hatóságok, ebből kettő-kettő Bihar és Szatmár megyében található – közölte pénteken az élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi hatóság.