Rendkívüli tanácsülés KézdivásárhelyenBérelhető tömbházlakás épül fiataloknak

2020. június 29., hétfő, Közélet

A múlt héten online megtartott rendkívüli tanácsülésen az önkormányzati képviselők egyhangú szavazattal fogadták el az 1918. december 1. utcában, a Penny Market raktáráruház közelében a város tulajdonában levő területen (felvételünkön) a fiatalok részére épülő és számukra bérbe adható tömbház munkálataira vonatkozó beruházás műszaki-gazdasági mutatóit, és kiutaltak egy szolgálati lakást egy orvos számára.

  • Ide épül az új tömbház. A szerző felvétele
    Ide épül az új tömbház. A szerző felvétele

A beruházás összértéke áfával együtt 6 051 344 lej, amiből az önkormányzatra eső önrész 1 076 804 lej. A kétemeletes ingatlan manzárdos lesz, és tizenöt 54 és 59 négyzetméter közötti kétszobás lakás készül el. A tömbház mintegy 330 négyzetméteres beépítetlen területen helyezkedik el. A pályázatot és a terveket egy kolozsvári szakcég készítette, amelyből kiderül, hogy minden egyes lakrésznek saját kondenzációs alapú kazánja lesz, és a tömbházat korszerű hőszigeteléssel látják el. A városháza rendezi majd a tömbház körüli területet, ahol egy huszonkét férőhelyes parkolót és egy játszóteret alakítanak ki. Azoknak a fiataloknak, akiknek kiutalják a lakásokat, havonta 212 és 233 lej közötti házbért kell fizetniük, amihez természetesen még hozzáadódik a közköltség. Bokor Tibor polgármester ezen a héten utazik Bukarestbe, hogy az országos lakásügynökségen aláírja a szerződést. Második napirendi pontként azt is elfogadták, hogy dr. Gáll Norbert rezidens ortopéd orvos szolgálati lakást kapjon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2020-06-29: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Petrovok és Manolék országa

Ha jobban belegondolunk, nem történt semmi azóta sem. Traian Băsescuról már tavaly májusban kimondta a Securitate Irattárát Vizsgáló Országos Tanács, hogy Petrov fedőnév alatt jelentett a Securitaténak, aztán pár hónappal később a Bukaresti Ítélőtábla is megerősítette ezt – mégsem történt semmi.
2020-06-29: A múlt hét - Kuti János:

Én is tudnék jósolni

Sajnos, olyan világban élünk, amikor azt sem tudjuk, ma mi történik vélünk, nemhogy mit hoz a holnap. Például a legelismertebb tudományos szakemberek sem tudják, hogy lesz-e ennek a koronavírus-járványnak második hulláma, és ha igen, mikor. A világ orvostudósainak nagy része a járvány elleni védőoltáson dolgozik, ők sem tudják, mikor lesz belőle valami. Javasolnám, a tévéstúdiókba hívjanak meg kártyavetőket, mert ők pontosabb jóslatokkal is előállhatnak, mint a politikusok vagy más szakértők.