Aszfaltút készül Csernáton és Torja között

2020. június 29., hétfő, Közélet

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a közeljövőben aszfaltszőnyeg kerül két csernátoni útra. A versenytárgyalást megnyerő sepsiszentgyörgyi Valdek cég az alapozáshoz szükséges anyag egy részét már kiszállította a helyszínre, de a gyakori esőzések miatt nehezen haladtak a munkával.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Fábián Sándor megbízott községvezető arról számolt be, hogy eddig is létezett egy Felsőcsernátont Torjával összekötő út, erre kerül most aszfaltburkolat. A 3,9 kilométer hosszú útszakaszon a kivitelező cég az aszfaltozás előtt alapoz és megépíti az átereszeket. A kavicsozás után az aszfaltozás következik, amire koptatóréteg kerül. A polgármester szerint őszre elkészül az út. Amint ezzel végeznek, a Dúlók utcájának egy rövid szakaszára is új aszfaltréteg kerül, hiszen az is része a pályázatnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1206
szavazógép
2020-06-29: A múlt hét - Kuti János:

Én is tudnék jósolni

Sajnos, olyan világban élünk, amikor azt sem tudjuk, ma mi történik vélünk, nemhogy mit hoz a holnap. Például a legelismertebb tudományos szakemberek sem tudják, hogy lesz-e ennek a koronavírus-járványnak második hulláma, és ha igen, mikor. A világ orvostudósainak nagy része a járvány elleni védőoltáson dolgozik, ők sem tudják, mikor lesz belőle valami. Javasolnám, a tévéstúdiókba hívjanak meg kártyavetőket, mert ők pontosabb jóslatokkal is előállhatnak, mint a politikusok vagy más szakértők.
2020-06-29: Közélet - Bokor Gábor:

Támogatják a testvértelepülést

Tízezer lejjel támogatja Kovászna önkormányzata moldovai köztársasági testvértelepülését, Călărași-t. A helyi tanács által jóváhagyott támogatás a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására, hatásának csökkentésére fordítható.