Virágos szépségverseny másodszor

2020. június 29., hétfő, Közélet

Második alkalommal hirdeti meg Sepsiszentgyörgy önkormányzata a legszebben gondozott lakókörnyezetek vetélkedőjét. A versenyre idén nem csupán a lakónegyedek zöldövezeteivel, hanem erkélyekkel, illetve kapuk előtti virágoskertekkel is be lehet nevezni.

A pályázat a tömbházuk környékét, erkélyüket, illetve portájuk külső részét ápoló, virágokkal és más dísznövényekkel ékesítő lakóknak és lakótársulásoknak szól. Az elismerés mellett – amely egy kifüggeszthető tábla – a pályázaton értékes nyereményeket is kínálnak. A győztesek elsősorban újabb dísznövényeket és kertészeti vásárlási utalványokat kapnak, de a három kategória első három helyezettjének személyre szabott szolgáltatáscsomagot is felkínálnak, amelyet a város kulturális és szabadidős létesítményeiben lehet majd felhasználni, a fődíj pedig egy 12 férőhelyes, zárható biciklitároló. A vetélkedő nem csupán a sepsiszentgyörgyieknek szól, hanem a szépmezői, kilyéni és szotyori polgároknak is. Jelentkezni július 24-ig a varosimazs@sepsi.ro címen lehet pontos névvel, címmel, telefonszámmal, és természetesen a versenybe benevezett zöld­övezet legalább három, nagy felbontású fényképével.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1205
szavazógép
2020-06-29: Közélet - Bokor Gábor:

Támogatják a testvértelepülést

Tízezer lejjel támogatja Kovászna önkormányzata moldovai köztársasági testvértelepülését, Călărași-t. A helyi tanács által jóváhagyott támogatás a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására, hatásának csökkentésére fordítható.
2020-06-29: Közélet - Nagy B. Sándor:

Díjazták a civileket, önkénteseket

Az Év Civil Szervezete és Év Önkéntese díjak átadására ezúttal a sepsiszentgyörgyi Sugás vendéglő kerthelyiségében került sor közel ötven civil szervezeti képviselő, támogatott, valamint a média képviselőinek jelenlétében szerda délben. A díjkiosztó ünnepség a jelenleg 33 tagot számláló Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) elnöke, Bereczki Kinga irányításával zajlott.