KézilabdaTörölték a budapesti négyes döntőt

2020. június 30., kedd, Sport

Az Európai Kézilabda-szövetség törölte a 2019–2020. évi női EHF Bajnokok Ligája döntő hétvégéjét, amelyre 2020. szeptember 3–6. között került volna sor Budapesten.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

A világegészségügyi helyzet folyamatos és kiterjedt vizsgálatát követően, a csapatok, valamint a játékosok egészségét mindenek fölé helyezve, az Európai Kézilabda-szövetség bejelentette, hogy törli a Final Four 2020 eseményt, azaz a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A Bajnokok Ligája csúcseseménye a tervek szerint 2020. szeptember 3–6. között zajlott volna Budapesten, a négyes döntőt megelőző negyeddöntőkkel együtt. A döntéssel együtt értelemszerűen az egymérkőzéses negyeddöntőket is törölte az EHF.

„Nem tudunk mit tenni. Alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF-döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot. Csalódottak vagyunk, és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel” – mondta Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára.

A döntés, azaz a Final Four és a BL-negyeddöntők törlése semmiféle kihatással nincs az EHF Bajnokok Ligája 2020–2021. évi idényére, amelynek első fordulóját 2020. szeptember 12-én és 13-án rendezik. A Bajnokok Ligája csoportsorsolására holnap kerül sor Bécsben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 434
szavazógép
2020-06-30: Sport - :

Túl az utolsó fordulón (Lábtenisz)

A csütörtökön megrendezett utolsó fordulóval véget ért a sepsiszentgyörgyi tavaszi lábteniszbajnokság. A koronavírus-járvány miatt a sugásfürdői teniszpályán befejezett küzdelemsorozat legjobb csapatának a Máthé/Farkas duó bizonyult.
2020-06-30: Sport - :

Jövő áprilisban lesz a finálé (Tenisz, Fed Kupa)

A Fed Kupa budapesti döntőjének szervezői bejelentették, hogy az eseményt idén már nem rendezik meg, az új időpont 2021. április 13–18. A torna halasztásában jelentős szerepet játszott, hogy szeretnék azt nézők előtt lebonyolítani.