Tenisz, Fed KupaJövő áprilisban lesz a finálé

2020. június 30., kedd, Sport

A Fed Kupa budapesti döntőjének szervezői bejelentették, hogy az eseményt idén már nem rendezik meg, az új időpont 2021. április 13–18. A torna halasztásában jelentős szerepet játszott, hogy szeretnék azt nézők előtt lebonyolítani.

  • A párosban háromszoros Grand Slam-győztes Babos Tímea
    A párosban háromszoros Grand Slam-győztes Babos Tímea

A Magyar Teniszszövetség közleménye szerint a torna résztvevői ugyanazok maradnak, a sorsolás sem változik, és a helyszín is a Papp László Sportaréna marad, ahol fedett salakpályán játszanak majd a világ legjobb női csapatai. A szervezők azt írták: „a nézők nélküli rendezés nem szerepelt az opciók között”, ugyanakkor a létesítmény foglaltsága miatt és az egészségügyi előírások legteljesebb megvalósíthatósága érdekében döntöttek az egyéves halasztás mellett. A Fed Kupa-döntőt eredetileg április 14. és 19. között rendezték volna Budapesten, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani.

A 12 csapatos finálét négy csoportban bonyolítják le. Az A-csoportban a magyar női válogatott a címvédő francia és az orosz nemzeti együttes mellett kapott helyet. A tavaly júniusi döntés értelmében Budapest három évre, 2022-ig nyerte el a Fed Kupa döntőjének rendezési jogát. A párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az ebben a formában 2020 helyett jövőre bemutatkozó finálé összdíjazása 18 millió dollár, amelyből 12 milliót a játékosok kapnak, hatmillió pedig a szövetségeknek jut.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 434
szavazógép
2020-06-30: Sport - :

Törölték a budapesti négyes döntőt (Kézilabda)

Az Európai Kézilabda-szövetség törölte a 2019–2020. évi női EHF Bajnokok Ligája döntő hétvégéjét, amelyre 2020. szeptember 3–6. között került volna sor Budapesten.
2020-06-30: Kitekintő - :

A szlovák–magyar megbékélés esélyei

Igor Matovič szlovák miniszterelnök trianoni emlékbeszédének jelentőségét sem eltúlozni, sem lebecsülni nem okos dolog. Öröm már az is, hogy egy utódállamban a megalázás szándéka nélkül beszéltek Trianonról. Ennek jelentősége annál is nagyobb, mert a szlovák közbeszédben eddig ezt a témát mélységes hallgatás övezte. A beszéd több ponton egybecsengett Székely János szombathelyi megyés püspök pünkösdkor elmondott, nagyrészt Trianonról szóló prédikációjával, de azokkal a gondolatokkal is, amelyeket a Charta XXI megbékélési mozgalom tíz éve képvisel. Az alábbiakban vázlatosan kiemelem a beszéd kulcsfontosságúnak vélt pontjait.