Gyakori vendég a vadonból

2020. június 30., kedd, Belföld

Kilencszer riasztották előző hét végén Hargita megye különböző településeiről a hatóságokat medvék felbukkanása miatt.

  • Fotó: Mediafax.ro
    Fotó: Mediafax.ro

A csendőrség tájékoztatása szerint medvék jelentek meg Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Oroszhegyen, Borszéken, Tusnádfürdőn, Marosfőn és Csobotfalván is. Marosfőn egy ház közeléből kergették vissza az erdőbe a nagyvadat a helyszínre kihívott rendőrök és csendőrök, Székelyudvarhelyen a város közelében lévő farmnál két medve tűnt fel. Borszéken egy tömbház közelében jelent meg egy példány, Tusnádfürdőről három bejelentés is érkezett, szombat éjszaka egy anyamedve járkált három boccsal az egyik panzió környékén.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1205
szavazógép
2020-06-30: Belföld - :

Bizalmatlanság és bizonytalanság között

Egy júniusi felmérés hétfőn közölt eredményei szerint az erdélyi magyarok jobban tartanak az új típusú koronavírus-járvány gazdasági hatásaitól, mint a megbetegedéstől. A járvány viszonylag enyhe egészségügyi, illetve negatív gazdasági hatásai következtében nagyon magas a bizonytalanság, a bizalmatlanság, a kiábrándultság, a frusztráció az erdélyi magyarok körében, sokan megkérdőjelezik a koronavírus létezését – derül ki a kutatás összesítőjéből.
2020-06-30: Belföld - :

Szavazásra várva

A meghallgatásokat követően pozitívan véleményezték tegnap a képviselőház és a szenátus jogi és emberi jogi bizottságai, valamint az alsóház esélyegyenlőségi bizottsága az Országos Diszkriminációellenes Tanács igazgatótanácsi tagságára pályázó 23 személy jelölését.