Elhalálozás

2008. október 10., péntek, Elhalálozás
Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy

MOLDOVAN PIROSKA

(szül. ERDEI)

78 éves korában hosszas szenvedés után elhunyt.

Temetése 2008. október 11-én 13 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi ortodox temetőben.

Részvétfogadás pénteken 15.30 órától.

Pihenése legyen csendes, emléke áldott.

A gyászoló család

3121

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az esztelneki születésű sepsiszentgyörgyi

id. HEGYI IMRE

életének 83. évében rövid szenvedés után hirtelen elhunyt.

Temetése 2008. október 10-én 14 órakor lesz.

Részvétfogadás a temetés előtt egy órával a közös temető ravatalozóházánál.

A gyászoló család

4213150

Szívünk mély fájdalmával, de Teremtőnk akaratába belenyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a felejthetetlen és nagyon szeretett, drága jó édesanya, nagymama, testvér, közeli és távolabbi rokon, jó barát és ismerős, a sepsiszentgyörgyi

özv. VASS ÁRPÁDNÉ

BENKŐ ANNA ROZÁLIA

életének 69. esztendejében rövid, de türelemmel viselt betegség után 2008. október 7-én Svédországban visszaadta lelkét Teremtőjének.

Temetése időpontjáról drága halottunk hazahozatala után, később intézkedünk.

A gyászoló család

4213117

Részvétnyilvánítás

Együttérzésüket és őszinte részvétünket fejezzük ki volt tanító bácsinknak, Keszeg Jánosnak felesége elhunyta alkalmából.

Utolsó végzős diákjai és a szülők

4213119

Köszönetnyilvánítás

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik drága halottunk, a kézdivásárhelyi KLEIN FERENC temetésén részt vettek, sírjára virágot vittek, és fájdalmunkban osztoztak.

A gyászoló család

7252660

Megemlékezés

Fájó szívvel emlékezünk a szeretett édesanyára, nagymamára és rokonra, KOLOMI ROZÁLIÁRA halálának első évfordulóján.

Hozzátartozói

4213154

Megállt két szív, mely élni vágyott, pihennek a kezek, amelyek dolgozni szerettek. Mindent magatokkal vittetek, nekünk a fájdalom maradt. Fájó szívvel emlékezünk a szomorú napokra. Hat hónapja annak, hogy ifj. HATHÁZI GYURIKA és huszonhárom éve annak, hogy HATHÁZI GYÖRGY távozott az élők sorából. Azóta könnyes szemmel a temetőt járjuk, fájó szívvel állunk a néma sírok mellett, és imádkozunk értetek. Nyugodjatok békében.

Fájó szívű édesanyád, feleséged, lányaid és testvéred

7252658

Megtört szívvel emlékezünk a gidófalvi születésű pótolhatatlan FAZAKAS BÉLÁRA halálának hatodik évfordulóján. Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.

Gyászoló szerettei

4212982

Fájó szívvel emlékezünk a szeretett édesapára, nagyapára, a rétyi MAJOS ANDRÁSRA halálának első évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.

Bánatos özvegye és gyermekei

4213058

Fájó szívvel és soha el nem múló szeretettel emlékezünk BÖLÖNI ERNŐNÉ KERESZTES SAROLTÁRA halálának második évfordulóján, valamint BÖLÖNI TÜNDÉRE halálának tizedik évfordulóján és BÖLÖNI ERNŐRE halálának 26. évfordulóján. Emlékük szívünkben örökké élni fog.

Keresztleányuk és családja

4213107

Megállt egy szív, mely élni vágyott, pihen egy kéz, mely dolgozni imádott. Ma egy éve volt életünk legszomorúbb napja, amikor utolsó útjára kísértük a sepsiszentgyörgyi BORBÉLY ERNŐT. Fájó emléked szívünkben örökké élni fog.

Szerettei

4213114

Kegyelettel emlékezünk a bölöni (Kis utca) PÁL GÁBORRA halálának 15. évfordulóján.

Szerettei

4213126

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1461
szavazógép
2008-10-10: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Színház
A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A. P. Csehov Sirály című színművét Kiss Csaba rendezésében ma 19 órától mutatja be a nagyteremben (bemutató-, támogató- és mecénásbérlet), következő előadás vasárnap 19 órától (Molnár Ferenc- és Örkény István-bérlet). Kérik a Molnár Ferenc- és Örkény István-bérleteseket, a bérletváltást ne hagyják az utolsó pillanatra.
2008-10-10: Élő múlt - x:

Feledésbe merülő négy év, 2.

Romos kúria Hidvégen
Ezeknek a keserves éveknek (1940—1944, Dél-Erdélyben) szinte minden hónapjára jutott új megpróbáltatás. Jöttek a rekvirálások, melyek aztán a négy év alatt végig ismétlődtek időnként. Minden magyar családtól aprólékos házkutatást követően az állam elvette minden terményből az úgymond ,,felesleget", semmi esetre sem hagytak annyit, hogy elegendő legyen az új termésig. Mindenki próbált védekezni, ahogy tudott. Mi a Virág üresen álló istállójában felszedtük a padlózatot, alája nagy gödröt ásott édesapám, abba viaszosvászonba becsomagolva beraktuk a zsákokat, rá vissza a földet, erre a deszkákat, és visszasepertük a használt szalmát, hogy eltüntessük a nyomokat. Így sikerült szűkösen kihúzni a telet.