Kártérítés ősszel

2020. július 3., péntek, Belföld

Adrian Oros mezőgazdasági miniszter tegnapi közlése szerint az összesített adatok nyomán összesen 34 647 gazdának okozott kárt az aszály, amely 1,168 millió hektárnyi termőterületet érintett.

  • Fotó: romaniatv.ro
    Fotó: romaniatv.ro

A tárcavezető szerint elkészült a kártérítésekről szóló sürgősségi kormányrendelet tervezete, és az Európai Bizottságot is értesítették a támogatási tervről. A miniszter szerint szeptember elején kapják meg a pénzt a gazdák. Összesen 1,15 milliárd lejt szán a kormány kárpótlásokra, az igényléseket augusztus 14-étől kezdődően lehet benyújtani a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) kirendeltségeihez. A kifizetés is az ügynökségen keresztül történik majd.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2020-07-03: Belföld - :

Mélyponton a vendégforgalom

Májusban 97 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma Romániában a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte az országos statisztikai intézet. Az ötödik hónapban 65 ezer vendégéjszakát töltöttek turisták a kereskedelmi szálláshelyeken a tavaly ugyanebben az időszakban jegyzett 2 162 000-hez képest.
2020-07-03: Közélet - :

Ismét elutasították Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérését

Miután a feketehalmi börtönbizottság június 25-én másodszor is javasolta Beke István feltételes szabadlábra helyezését, a terrorizmus vádjával elítélt kézdivásárhelyi fiatal ismét kérte a brassói bíróságon, hogy az ötéves büntetés letöltése előtt helyezzék szabadlábra feltételesen. A bíróság csütörtökön tárgyalta kérését, ám megalapozatlanként elutasította azt.