Negatív teszteredmények a prefektúrán, ismét 400 fölött az új esetek száma

2020. július 3., péntek, Belföld

Nem fertőződött meg az új típusú koronavírussal Iulian Todor prefektus, és az intézmény más munkatársai sem betegedtek meg – tájékoztatott pénteki közleményében a Kovászna megyei kormánybiztosi hivatal.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

Mint írják, a távolságtartás és a járványügyi szabályok betartása igen fontos, éppen ezért arra kérik a lakosságot, figyeljenek ezekre és tartsák be a védelmi intézkedéseket, kerüljék a zsúfolt helyeket, nyilvános zárt terekben pedig viseljenek maszkot.

Országos viszonylatban a legutóbbi tájékoztatás óta 420 új koronavírusos esetet igazoltak, ezzel 28 ezer fölé ugrott a fertőzöttek száma Romániában. A kormánybiztosi hivatal közleménye szerint Háromszéken pénteken 291-re nőtt az igazolt megbetegedések száma, azaz a legutóbbi jelentés óta három új esetet regisztráltak. Sepsiszentgyörgyön, illetve Brassóban összesen 31 koronavírussal fertőzött személyt kezelnek kórházban, a járvány kezdete óta 247 háromszékit nyilvánítottak gyógyultnak. Kovászna megye számára eddig 5732 teszt eredményeit dolgozták fel, Brassó, Szeben és Maros megyei hatóságok kérésére további 3037 mintát elemeztek Háromszéken. Hatósági karanténban három, lakhelyi elkülönítésben pedig további 372 személyt tartanak megfigyelés alatt megyeszerte.  (dvk)

 

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2020-07-03: Közélet - :

Ismét elutasították Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérését

Miután a feketehalmi börtönbizottság június 25-én másodszor is javasolta Beke István feltételes szabadlábra helyezését, a terrorizmus vádjával elítélt kézdivásárhelyi fiatal ismét kérte a brassói bíróságon, hogy az ötéves büntetés letöltése előtt helyezzék szabadlábra feltételesen. A bíróság csütörtökön tárgyalta kérését, ám megalapozatlanként elutasította azt.
2020-07-03: Közélet - :

Eltűnt egy papolci lány

Ismeretlen helyre távozott papolci fiatal lányt keres a rendőrség, miután családja július másodikán bejelentést tett a hatóságoknál.