Trump unokahúga kitereget

2020. július 9., csütörtök, Magazin

Könyvet írt Donald Trump amerikai elnökről az unokahúga. Az elnököt kedvezőtlen színben feltüntető memoár július 14-én jelenik meg, de kedd este az amerikai sajtóban már részleteket közöltek belőle.

  • Fotó: MSN
    Fotó: MSN

Le kellett döfnöm Donaldot – idézte a The Wall Street Journal Mary L. Trump egyik mondatát a Túl sok és soha nem elég, avagy hogyan hozta létre a családom a világ legveszélyesebb emberét című könyvéből. A megjelenésre váró mű példányait több amerikai és külföldi lapnak is elküldték.

A könyvből kiderül, hogy az unokahúg 2017-ben kulcsfontosságú dokumentumokat szivárogtatott ki a Trump család üzleti-pénzügyi ügyeiről a The New York Times lapnak azzal a kifejezett céllal, hogy kárt okozzon az elnöknek. A könyvben Mary L. Trump most kifejti: azért szolgáltatta ki a belső családi vitákat is, mert nem ért egyet Donald Trump politikájával. „Lemásoltam a nagyapám végrendeletét, kimentettem a mágneslemezeket, a periratokat, a nagyapám néhány bankszámláját, és beraktam mindezt egy csomagba” – írja. A csomagot átadta a The New York Times egyik riporterének, majd később egyeztetett a lappal arról, hogy egy biztonságos telefon segítségével tartják a kapcsolatot.

A Times 2018 októberében hosszas riportot tett közzé a Trump család üzleti ügyeiről, és ezért 2019-ben Pulitzer-díjjal is jutalmazták. A lap akkor azt írta: 18 hónapig tartó, kimerítő oknyomozás után készítette el a riportot.

A klinikai pszichológus végzettségű Mary L. Trump az amerikai elnök néhai báty­jának, ifjabb Frederick Trumpnak a lánya. Könyvében részletesen ír a belső családi viszonyokról, a vitákról, és negatív képet rajzol az elnök személyiségéről is. Hol narcisztikusnak, hol hazugnak nevezi. A többi között azt is állítja, hogy Donald Trump annak idején egy diáktársát kérte meg a felvételi tesztek elvégzésére, így csalással került be az egyetemre.

„Mary L. Trump és a kiadója állíthatja azt, hogy a köz érdekében cselekszik, de ez a könyv nyilvánvalóan a szerző pénzügyi érdekeit szolgálja” – fogalmazott Sarah Matthews, a Fehér Ház szóvivője kedd este. Hangsúlyozta: „Trump elnök több mint három éve van hivatalban és dolgozik az amerikai nép érdekében, (Mary L. Trump) miért most szólal meg?”

Korábban Trump másik fivére, Robert S. Trump bírósághoz fordult, hogy megakadályozza a könyv kiadását. Egy New York-i bíró először helyt adott a keresetnek, de a múlt hét végén egy fellebbviteli bíróság megváltoztatta a döntést és hozzájárult a könyv kiadásához.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4344
szavazógép
2020-07-09: Magazin - :

Németországi export serital (Sörcsap – a székely sörkalauz)

Egy igazi német sör a DAB Dortmunder Export, amellyel a gyártó a prémium kategóriát célozta meg. Minőségi mivoltából csak keveset vont le az a tény, hogy pohárba kiöntve az aranysárga főzetnek nagyon vékony volt a habkoronája, és az is rövid időn belül elillant.
2020-07-09: Magazin - :

Rózsaszín hó az olasz Alpokban

Olasz kutatók az Alpok gleccserein megjelent rózsaszínes árnyalatú havat vizsgálják – írta a The Guardian online kiadása.