Sportvilág

2020. július 15., szerda, Sport

Atlétika. A koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg a chicagói maratont sem. A klasszikus távú verseny szervezői hétfőn jelentették be, hogy törölték az október 11-re tervezett via­dalt. A nagy észak-amerikai maratonok közül korábban a New York-i és a bostoni is elmaradt – utóbbit 124 éves története során először nem tudják megtartani. A hat nagy maraton közül így a világjárvány miatt négy biztosan elmarad ebben az évben, ugyanis korábban a berlinit is törölték. A tokiói maratont márciusban alig több mint kétszáz hivatásos versenyző részvételével rendezték meg, a londoni versenyt pedig október 4-ére halasztották.

  • Fotó: AFP
    Fotó: AFP

Asztalitenisz. A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) végrehajtó bizottságának hétfői döntése értelmében február 28. és március 7. között rendezik meg a 2021-re halasztott puszani csapat-világbajnokságot. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a rendezéshez szükséges, hogy a résztvevők gond nélkül el tudjanak jutni a Koreai Köztársaságba, erre pedig a koronavírus-járvány miatt még idén ősszel sincs reális esély, ezért kellett sokadszor is elhalasztani a seregszemlét, amelyen a férfi- és a női magyar válogatott is érdekelt. A közleményben hozzáteszik, az ITTF-nél kezdenek lemondani arról, hogy a 2020-as versenynaptár hátralévő programjaiból még bármit is meg lehessen tartani, ezért továbbra is kisebb, regionális versenyekben gondolkodnak, valamint úgynevezett buborékban zajló tornákat hoznának tető alá. Ez utóbbi alatt olyan versenyeket kell érteni, amelyek során a résztvevők a külvilágtól gyakorlatilag elzárva töltenék az idejük nagy részét, a fertőzés kockázatát a minimálisra szorítva.

Birkózás. Nenad Lalović, a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) vezetője lesz az egyetlen jelölt a szervezet szeptemberi elnökválasztásán. Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál az UWW közleményére hivatkozva kiemelte: a 61 éves szerb sportvezető második hatéves ciklusát kezdi majd meg, miután rajta kívül nincs más jelölt a tisztségre. A választásra szeptember 6-án, az UWW kongresszusán kerül majd sor, amelyet a belgrádi junior-világbajnokág keretében tartanak. A szervezet kiemelte: a koronavírus-járvány miatt a kongresszus lebonyolítására különféle lehetőségeket dolgoznak ki. Raphael Martinetti lemondását követően Lalović 2013 óta vezeti a birkózók szövetségét, és – miután a sportágat reformokkal sikerült benn tartania az olimpiai programban – 2014-ben először választották meg elnöknek, méghozzá egyhangúlag.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2020-07-15: Sport - :

Alberto Contador rekordja (Kerékpározás)

A korábbi profi kerékpáros szurkolói biztatására (is) vágott bele az Everest Ride teljesítésébe, és hazájában, Spanyolországban döntött csúcsot, pedig olykor 20 százalékos emelkedőn tekert.
2020-07-15: Magazin - :

Az Aranycsapat játékosaira emlékeztek

Budai II Lászlóra, Buzánszky Jenőre, Kocsis Sándorra, valamint az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság berni döntőjére emlékezett július 9-én az Aranycsapat Testület Budapesten. Idősebb Lomnici Zoltán, a testület elnöke kiemelte: a három esztendővel ezelőtt létrejött testület közreműködésével, valamint társadalmi összefogással eddig a Kárpát-medence magyarlakta településein több mint háromszáz megemlékezésre, kupára, kiállításra, ankétra került sor.