A beruházás jelenti a kiutat?

2020. július 15., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az inflációmentes, magas gazdasági növekedés garanciája a költségvetési források átirányítása a nem produktív kiadások helyett a beruházásokhoz – írja tegnapi Facebook-bejegyzésében Florin Cîţu pénzügyminiszter.

  • Fotó: capital.ro
    Fotó: capital.ro

„Beruházásokat ígértünk és meg is tettük. A válságból csak egyetlen út vezet kifelé: a beruházás! (...) Az első hat hónapban, a legnagyobb gazdasági válság közepén, fantasztikus dolgot csináltunk, ami sokak számára felfoghatatlan, rekordösszeget fektettünk be: (...) 16,1 milliárd lejt. Ezt jelenti a liberális kormányzás” – fogalmaz Cîţu, hozzátéve, hogy a szociáldemokraták a szégyen rekordját tartják: két egymás követő évben (2017-ben és 2018-ban) a legkisebb összeget fordították beruházásokra. „A nagyberuházások egy másik érv, amiért optimista vagyok, amikor a gazdaság fellendüléséről beszélek” – írja még bejegyzésében a pénzügyminiszter.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2822
szavazógép
2020-07-15: Pénz, piac, vállalkozás - :

Csökkent az ipari termelés

Májusban a nyers adatok szerint 30,6 százalékkal csökkent a hazai ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest – közölte tegnap az országos statisztikai intézet.
2020-07-15: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

A jól végzett csőd országa

Nincs már szinte egyetlen olyan állami intézmény sem Romániában, amelynek még hinni lehet. A koronavírus-járvány minden gyengeségét napfényre hozta a rendszernek, amely három évtizeddel a kommunista diktatúra bukása után sem az embereket szolgálja, hanem csak egyéni vagy szűk csoportérdekeket.