Élelmiszersegély Sepsikőröspataknak

2008. október 11., szombat, Roma szombat

Sepsikőröspatakra is megérkezett a mezőgazdasági minisztérium segélyszállítmánya: tetemes mennyiségű liszt.

A helyi sportbázis egyik szobájában raktározzák, onnan veszik fel azok a téesznyugdíjasok, akiknek a kollektív felszámolása után nem volt más munkahelyük, valamint a szociális segélyben részesülő helybeli roma lakosság. Egyik ,,segélyporció" után érdeklődő volt téesztagnak magyarázkodnia kellett a segélyt osztó Kató Gábor alpolgármesternek, ugyanis azok, akik élettársuk halála után a férj nyugdíjának felét igényelték, nem részesülnek ebben az élelmiszersegélyben. A romák epedve várják, hogy megérkezzen a beharangozott cukorszállítmány is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2008-10-11: Roma szombat - Kisgyörgy Zoltán:

Merre tart a Székelút? (Avagy a székföldi romák integrálásának felette szükséges voltáról)

Téli tüzelőt igényelnek a romák a községi erdőből
Székföldjéről — Árapatak, Erősd és Hidvég környékéről — régi történelmi utak vezetnek át a Baróti-hegységen Alsó-Háromszékre: nevük Székelút. Ezek kötötték össze Székföldjét a Székelyfölddel. Sem Székföldjén, sem pedig az Olton túli Apácán nem nevezik székelynek, hanem székelnek vagy székölnek a háromszéki embert. Székölembör milyen embör? — kérdik olykor az őző nyelvjárást beszélő apácaiak.
2008-10-11: Roma szombat - Bodor János:

Rendet teremtenek a „cigány blokknál” (Kovászna)

A fürdőváros vajnafalvi lakónegyede lerobbant állapotban. A tömbházak alatti pincék fertőzésforrások — tele vannak szennyvízzel —, az épületek gondozatlanok, a bejáró utak és járdák majdnem járhatatlanok, s a ,,fás blokkban" lakó cigányok életstílusa is zavarja a környék lakóit. Az Ady Endre utcai lakóknál betelt a pohár, és nemrég beadvánnyal fordultak a polgármesteri hivatalhoz, amelyben többek között kérik, hogy számolják fel a ,,cigány blokkban" uralkodó állapotokat, a lakókat költöztessék máshová, és az épületet újítsák fel.