MagánvállalkozásTermészetesen Kati

2020. július 22., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A sepsiszentgyörgyi Fazakas Katalin főgyógyszerész kreatívan viszonyult a járványhelyzethez, és nemrég rövid videóban mutatta be a világhálón, hogyan lehet néhány összetevőből kellemes illatú kézfertőtlenítőt készíteni. Mivel nagyon sokan biztatták és örvendtek ennek a lehetőségnek, ez motiválta, hogy gyógyszerészeti tudását is felhasználva továbblépjen. A kézfertőtlenítők ugyanis hamar kiszárítják a bőrt és különböző kellemetlenségeket okozhatnak. Ennek ellensúlyozására megszületett az első bőrvédő kréme. Saját termékének a Kati Naturals nevet adta, és európai uniós szabadalmat szerzett rá. Hála a fokozódó érdeklődésnek újabb és újabb, test- és szépségápoló egyedi termékek jöttek létre. A KATI termékcsalád már hétféle terméket tartalmaz. A fiatal gyógyszerésznő mottója: Érezd jól magad a bőrödben! Nem titkolt célja Erdély meghatározó, bőrápolási szokásokat fejlesztő és nevelő szereplőjévé válni.

Fazakas Katát fiatalkora óta ismerem, tagja volt a 040-es számú Szent György Cserkészcsapatnak. Korán magába szívta a természet szeretetét és védelmét. Életpályájának alakulásáról, terveiről és céljairól így vall:

– Már fiatalon gyógyítani szerettem, mindig örömet okozott számomra, ha másoknak segíthetek, ezért középiskolai éveim alatt természettudományi profilú osztályba iratkoztam, és mivel kíváncsiságom nem hagyott alább, a továbbiakban gyógyszerész­egyetemet végeztem. A székely leányzót nem kell sokat nógatni, hogy kimozduljon a természetbe, így váltam cserkésszé és szerettem meg egy életre a természetet összes kis apró csodájával. Mindig is érdekeltek a krémek és a bőr kapcsolatának rejtelmei, a bőrápolás világa, így folytattam tanulmányaimat dermato-kozmetikai mesterképzésen, hogy még jobban bele tudjam ásni magamat a témába. Az április végén indult KATI Naturals úgyszólván a hivatásom ars poeticája. Célom Erdély meghatározó, bőrápolási szokásokat fejlesztő és nevelő szereplőjévé válni. A kíváncsiság és a perfekcionizmus segített elmélyíteni tudásomat a természetes bőrápolás titkaiban. Szakmai szemmel vizsgáltam meg rengeteg, a világpiacon híres kozmetikumot, és kielemezésük után az eredmény megdöbbentett: számtalan lehangoló információhoz jutottam az összetevőket illetően. A megszerzett tapasztalataimnak köszönhetően egyfajta tudatos életforma terelt a natúr kozmetikumok világába. Meghatározó volt számomra, hogy bőrazonos alapanyagokat használjak, melyek hatékonyan felszívódnak. Fontos, hogy minél több hazai alapanyaggal dolgozzam, így számos erdélyi összetevővel találkozhatnak a vásárlóim, mint akár a hamarosan új termékemben megtalálható parajdi só is. Fontos, hogy hiteles legyek, ezért a készítményeket uniós szinten hitelesíttetem. Célom a termékeimmel, hogy tiszta, hatékony és minőségi natúr kozmetikumokat állítsak elő, és ami még ennél is fontosabb: végre jól érezze mindenki magát a bőrében – erről is szól a szlogenem.

– Mutasd be, kérlek, röviden a készítményeidet, amelyeket nemcsak érdekes névvel, hanem számmal is elláttál.
– Igen, a neveket próbáltuk huncutra és a Comfyra rímelőre faragni. A számok is nagyon fontosak, ez a kategóriákat segít külön választani, például a No.31, 32 stb. mind arckrémet jelent. Első termékeim a járvány miatt kötelező fertőtlenítőhasználatra válaszul a Cleany No.19 és a Creamy No.11 voltak. A Creamy sok emberen segített a folyamatos fertőtlenítőhasználat miatt kiszáradt kézbőrre gyakorolt kiváló hatásával. A Harmony No.21 testápoló gyorsan felszívódó krém, amely a száraz bőrt puhává varázsolja, érzékeny bőrre is nyugodtan lehet használni és a viszkető, hámló bőrre is kiváló. Sáfrányos szekliceolajat használtam hozzá, amely kiemelkedően gazdag K-vitaminban. Erősíti a hajszálereket és az érfalereket is. Nagymértékben antioxidáns és gyulladásmegelőző, növeli a bőr nedvességmegtartó képességét. Olyan tégelybe tettem, amely úgynevezett erleszüveg, ami azt jelenti, hogy száz százalékban kijön a tartalma. Ebből kell kinyomni a testápolót, amely az egész testre jó. A Holy No.33.2 arcápoló aloe vera gél, amely az egyik legkiemelkedőbb bőrápoló. Rendkívül sokoldalú, ezért előszeretettel használják a kozmetikai ipar különböző területein. Az aloe vera sebgyógyító hatású, azaz gátolja a szövetkárosító enzimeket és serkenti a regeneráló folyamatokat. Nedvességmegtartó hatásának köszönhetően hidratáló tulajdonságú is. Antioxidáns, regeneráló és bőrmegújító tulajdonságának köszönhetően az idősödő, érett bőr ápolására is alkalmas. Csillapító és nyugtató hatásának köszönhetően mérsékli a bőrirritációkat és a leégést, emellett serkenti a kollagénképződést. Minden bőrtípus számára alkalmas, legyen az érzékeny, irritált, sérült vagy allergiás. A termékcsaládban három arckrém is szerepel: a Holy No.33.2, a Summer Holy No.33.1 és az Eternity No.34. A sárgabarackmagolaj regeneráló hatású, amely fiatalítja, derűssé teszi és hidratálja a bőrt. A Summer Holyban megtalálható napfényvédő titán-dioxid alapú, ami megfelel az UVA és a UVB sugárzásra vonatkozó európai irányvonalaknak, amelyek szerint bio- és természetes kozmetikumokban egyedül ez a napfényvédő komponens használható. A krém egy 15 faktoros, közepes védelmet nyújt leégés ellen a bőrnek, s a fényvédő komponens mellett shea vajat, E-vitamint és aloe verát is tartalmaz, meg egy fontos komponenst, a B5 provitamint, más néven pantenolt, amelynek szintén gyulladáscsökkentő hatása van, emellett csökkenti a kiszáradás folyamatát. Legjobb tesztelőim a családtagok meg a barátok, akik elmondják a negatív és pozitív dolgokat is. Az Eternity No.34 argánolaj egy arcbőrt fiatalító és tápláló krém, melyet 30 év felettieknek készítettem. A benne lévő argánolaj hozzájárul az optikai ráncok csökkentéséhez. A finom cseresznyevirág-illatú, könnyed textúrával rendelkező krémet a reggeli arctisztítás után ajánlom felvinni nagyon vékony rétegben. Normál és száraz bőr ápolására is alkalmazható.

– További terveid?
– Prioritás egy saját webshop kialakítása, amelyen már erősen dolgozunk. Sikerült leszerződni egy futárszolgálattal is, amellyel kedvezményes áron el tudom juttatni a csomagokat az egész országba. A sepsiszentgyörgyieknek és a kézdivásárhelyieknek személyesen szállítom ki a termékeket. Emellett új termékek felfuttatásán is dolgozom. Ez persze időbe telik, mert minden kozmetikum kidolgozása rengeteg munkával és teszteléssel jár.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1691
szavazógép
2020-07-22: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Étfalvazoltáni juliális

Mondhatnánk azt is, hogy az Olt menti ikerfalu ünnepe, mert a juliálisok mindig valamilyen ünnepfélét jelentettek. Azért is lehet találó a kifejezés, mert egyfajta ünnep az itt élők számára az is, ha fejlesztések történnek, erőgépek dolgoznak a faluban és modern, aszfaltozott útnak készítik elő az alapjait. Ez pedig azok számára jelenthet rövidítőt, akik Csík felől Felső-Háromszékre igyekeznek, s akiknek a Gidófalván és Angyaloson keresztül vezető út jó összeköttetést kínál a 11. számú országút felé, amely Brassót köti össze Moldvával. De a juliálisnak más értelme is van Étfalvazoltánban.
2020-07-22: Pénz, piac, vállalkozás - :

Belföldi ajánlatokat népszerűsítenek

Háromszék is részt vesz abban az országos turisztikai szövetségben, amelynek célja a belföldi turizmus népszerűsítése és támogatása – adta hírül Kovászna Megye Tanácsa.