Belföldi ajánlatokat népszerűsítenek

2020. július 22., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Háromszék is részt vesz abban az országos turisztikai szövetségben, amelynek célja a belföldi turizmus népszerűsítése és támogatása – adta hírül Kovászna Megye Tanácsa.

  • Fotó: Koréh-Dénes Kúria, Bikfalva. Forrás: visitcovasna.com
    Fotó: Koréh-Dénes Kúria, Bikfalva. Forrás: visitcovasna.com

Az előző napokban zajlott a megyei és térségi turizmust népszerűsítő egyesületek szövetségének átszervezését célzó online tisztújító küldöttgyűlés, amelyen részt vett Grüman Róbert, Kovászna megye tanácsának alelnöke is. A Romániai Turisztikai Egyesületek Szövetsége (FAPT) – amelynek a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület is tagja – úgy döntött, hogy a Romániai Turisztikai Desztinációk Szövetsége nevet veszi fel. A változást azzal indokolták, hogy „akárcsak az egész idegenfor­galmi ágazatnak, a szövetségnek is újra kell gondolnia tevékenységét, megerősítve azt, hogy a hazai turisztikai desztinációk menedzsmentjének fejlődését támogatni tudja” – ismertette a megyeháza.

Grüman Róbert – aki Brassó, a Duna-delta, Bukovina, Prahova és Szeben megye turisztikai egyesületeinek képviselői mellett helyet kapott a szervezet igazgatótanácsában is – a gyűlésen arról beszélt: idén a belföldi turizmus hangsúlyosabbá válik, így Háromszéken is fontos felkészülni erre a változásra. „Több éve egységes elképzelés mentén népszerűsítjük a megyei turizmust, így erősödött meg a köztudatban, hogy Háromszék a kúriák földje. Most zajlik a Safe Place kampányunk, amelynek során Háromszéket mint biztonságos úti célt népszerűsítjük. Ennek tükrében üdvözöljük a szövetség törekvéseit, hogy turisztikai desztinációkban gondolkodnak, összehangolt idegenforgalmi kínálatokat szorgalmaznak. Egy térséget nem lehet és nem is érdemes részekre bontani, egységes hangot kell megütni és az összképet kell erősíteni, hiszen a turista is az összhatás alapján alakítja ki benyomásait. Ez az igazgatótanácsi tisztség megyénket az ország legerősebb turisztikai desztinációi közé sorolja, ami újabb megerősítés, hogy jó úton járunk a vendégforgalom fejesztése terén is” – fogalmazott.  

Mihai Jurca, a szövetség elnöke úgy véli, a járványügyi helyzet nyomán rugalmasan kezelhető, de ugyanakkor szilárd alapokra épített turisztikai kínálatra van szükség, amely a keresletnek megfelelően változni tud, s ehhez a közigazgatás és a vendéglátóipar szorosabb együttműködése is szükséges. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 121
szavazógép
2020-07-22: Pénz, piac, vállalkozás - Józsa Zsuzsanna:

Természetesen Kati (Magánvállalkozás)

A sepsiszentgyörgyi Fazakas Katalin főgyógyszerész kreatívan viszonyult a járványhelyzethez, és nemrég rövid videóban mutatta be a világhálón, hogyan lehet néhány összetevőből kellemes illatú kézfertőtlenítőt készíteni. Mivel nagyon sokan biztatták és örvendtek ennek a lehetőségnek, ez motiválta, hogy gyógyszerészeti tudását is felhasználva továbblépjen. A kézfertőtlenítők ugyanis hamar kiszárítják a bőrt és különböző kellemetlenségeket okozhatnak. Ennek ellensúlyozására megszületett az első bőrvédő kréme. Saját termékének a Kati Naturals nevet adta, és európai uniós szabadalmat szerzett rá. Hála a fokozódó érdeklődésnek újabb és újabb, test- és szépségápoló egyedi termékek jöttek létre. A KATI termékcsalád már hétféle terméket tartalmaz. A fiatal gyógyszerésznő mottója: Érezd jól magad a bőrödben! Nem titkolt célja Erdély meghatározó, bőrápolási szokásokat fejlesztő és nevelő szereplőjévé válni.
2020-07-22: Pénz, piac, vállalkozás - :

Nem bíznak Romániában a bankok

Az Európai Központi Bank adatai egyértelműen azt mutatják, hogy Románia lényegesen drágábban tud pénzhez jutni, mint a többi euróövezeten kívüli állam – állítja a Maszol hírportál.