Tovább növekszik a fertőzöttek száma

2020. július 23., csütörtök, Belföld

1112 új fertőzést igazoltak az elmúlt 24 órában 20.085 teszt után, így a járvány kezdetétől országszinten 41 275-en kapták el a koronavírust. Ez már a második nap, amikor ezernél több új esetet jegyeznek Romániában, ahol eddig 1.030.692 tesztet végeztek.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

Háromszéken nincs új eset (összesen 382-nél tartunk), Hargita megyéből ellenben 9-et jelentettek, Bákóból 68-at, Buzău megyéből 25-öt, Vranceából 15-öt. Keleti szomszédaink mindegyikénél meghaladja az ezret az eddig igazolt fertőzések száma, Brassó megyében pedig a 2500-at is.

A fertőzéssel összefüggésbe hozható új elhalálozások száma 25, így összesen 2126 áldozata van a kórnak. A gyógyultak száma 24.862, rajtuk kívül 2.787 tünetmentes beteget is hazaengedtek a kórházból 10 napi ott-tartózkodás után. A kórházakban 5586 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 285-öt az intenzív osztályon.

Csütörtökön 250 fertőzött személy tartózkodott házi elszigetelésben, 816 személy intézményes elszigetelésben, további 1334 személy pedig házi vesztegzár alatt.

A külföldön élő román állampolgárok közül 5262 esetben igazolták a koronavírus-fertőzést, közülük 122-en hunytak el és 158-an gyógyultak meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-07-23: Sport - :

Faragó Tamás vízilabdázót javasolják a tagok (Nemzet Sportolója, Magyarország)

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót javasolták a Nemzet Sportolói társaságuk új tagjának szerdán. A 67 esztendős sportoló háromszor állhatott dobogóra olimpián, 1976-os aranyérme mellett 1972-ben ezüst, 1980-ban pedig bronzérmet szerzett a magyar válogatottal, amellyel 1973-ban vb-t, 1974-ben és 1977-ben pedig Európa-bajnokságot nyert.
2020-07-23: Sport - Miska Brigitta:

Magyarellenes FCSB-ünneplés (Labdarúgás)

Idegengyűlölő, magyarellenes megnyilvánulásba torkollott a FCSB játékosainak és szurkolóinak közös ünneplése, miután a fővárosi együttes 1–0-ra nyert a története során először döntőbe jutó Sepsi OSK ellen a Román Kupa-fináléban. Mivel a romániai mérkőzések továbbra is zárt kapusak, a fővárosi ultrák a Ploiești-ről való hazatérést követően ünnepelték a 2015 után ismét kupát nyerő bukaresti csapatot. Az immár huszonháromszoros kupagyőztes fővárosi együttest mintegy kétszáz szurkoló várta az edzőközpont előtt. Az ultrák és a játékosok is figyelmen kívül hagyták a koronavírus-járvány miatti távolságtartási szabályokat, és együtt énekelték a román ultrák szélsőségesen magyarellenes, xenofób rigmusait. A tűrhetetlen megnyilvánulásra reagálva a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszlevelet küld az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz, a Román Labdarúgó-szövetséghez (FRF) és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA).