Oroszország hadiflottájaHiperszonikus fegyver készül

2020. július 27., hétfő, Világfigyelő

Az orosz hadiflotta hiperszonikus fegyverrel való felszerelésére tett ígéretet Vlagyimir Putyin orosz elnök a haditengerészet napja alkalmából tegnap megrendezett szentpétervári flottafelvonuláson.

  • Fotó: zetsila.ru
    Fotó: zetsila.ru

Egyedülálló fölényt és harcképesség-növelést fogunk elérni a digitális csúcstechnológiák, a világon egyedülálló hiperszonikus csapásmérő rendszerek, a pilóta nélküli tenger alatti szerkezetek, a védelem leghatékonyabb eszközeinek széles körű bevezetésével – mondta Putyin.

Az orosz védelmi minisztérium tegnap közölte, hogy sikerrel közeledik a végéhez a Cirkon hiperszonikus haditengerészeti rakéta fejlesztése. A tárca szerint az Admiral Gorskov fregattról végrehajtott tesztindítások igazolták a rakéta hatótávolságára és találati pontosságára vonatkozó egyedülálló taktikai és műszaki tulajdonságait, valamint azt, hogy hiperszonikus sebességgel repül.

Putyin az orosz parlament két háza előtt tavaly februárban elmondott beszédében azt állította, hogy a hangsebesség mintegy kilencszeresét elérő Cirkon több mint ezer kilométeres hatósugárban képes szárazföldi és vízfelszíni célok megsemmisítésére. Ilyen rakétákkal Jaszeny–M és Husky típusú tengeralattjárókat és felszíni hajókat terveznek felszerelni az orosz haditengerészetnél.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 119
szavazógép
2020-07-27: Világfigyelő - :

Felmondanák az isztambuli egyezményt (Lengyelország)

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter szorgalmazza, hogy Lengyelország mondja fel az Európa Tanács (ET) isztambuli egyezményét, mert álláspontja szerint a nők elleni erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló megállapodás a nők védelmének ürügyén genderideológiát támogat.
2020-07-27: Világfigyelő - :

Amerikai elnökjelölt (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet)

Chris Liddell az Egyesült Államok jelöltje a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkári posztjára – jelentette be a Fehér Ház. A jelölt Donald Trump amerikai elnök szoros szövetségese, jelenleg a Fehér Házban tanácsadó és kabinetfőnök-helyettes.