Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési SzervezetAmerikai elnökjelölt

2020. július 27., hétfő, Világfigyelő

Chris Liddell az Egyesült Államok jelöltje a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkári posztjára – jelentette be a Fehér Ház. A jelölt Donald Trump amerikai elnök szoros szövetségese, jelenleg a Fehér Házban tanácsadó és kabinetfőnök-helyettes.

  • Donald Trump és Chris Liddell. Fotó: Newshub
    Donald Trump és Chris Liddell. Fotó: Newshub

A 62 éves Liddell ismert üzletember, amerikai és új-zélandi állampolgár. Oxfordban diplomázott, és több nagyvállalatnak, köztük a Microsoftnak és a General Motorsnak volt magas szintű vezetője. A 37 országot tömörítő OECD jelenlegi főtitkára, a mexikói Ángel Gurría júliusban jelentette be, hogy nem jelölteti magát újra. Gurría eddig három ciklusban irányította a párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezetet. Az új főtitkár kiválasztásának folyamata augusztusban kezdődik meg, s a vezető jövő júliusban lép hivatalba öt esztendőre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1692
szavazógép
2020-07-27: Világfigyelő - :

Hiperszonikus fegyver készül (Oroszország hadiflottája)

Az orosz hadiflotta hiperszonikus fegyverrel való felszerelésére tett ígéretet Vlagyimir Putyin orosz elnök a haditengerészet napja alkalmából tegnap megrendezett szentpétervári flottafelvonuláson.
2020-07-27: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Com’on Sepsiszentgyörgy másodszor is

Az első – tavalyi – kiadás sikerén felbuzdulva idén is meghirdeti a Com’on Sepsiszentgyörgy ifjúsági programot a megyeszékhely önkormányzata – jelentette be Antal Árpád polgármester, aki a fiatalok kreativitásának felszínre hozása mellett azt is fontos célnak tartja, hogy aktívan bekapcsolódjanak a város, a közösség életébe. Kihívás lesz a járvány idején rendezvényeket szervezni, de kis létszámú tevékenységekről van szó, ezért bíznak abban, hogy ezúttal is jól mennek a dolgok.