KézdivásárhelyKivágták a gömbakácokat, de újakat ültetnek

2020. július 27., hétfő, Közélet

Teljes gőzzel zajlik a Molnár Józsiás utca felújítása. A munkálat főleg az ott lakók számára kellemetlenséggel és bosszúsággal jár, hiszen az utat teljes hosszában fel kellett ásni, hogy új vízvezetéket tudjanak lefektetni. Az utca korszerűsítését december 31-éig kell befejezni.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Csütörtökön harminc 40–50 éves gömb­akácot vágtak ki, és a többit is kibélyegezték. A fák kivágása nagy felháborodást váltott ki, az utca lakói, illetve a városlakók a közösségi oldalon fejtették ki elégedetlenségüket, és valahol jogosan, hiszen véleményünk szerint a városházának az lett volna a dolga, hogy előzetesen értesítse az ott lakókat a fakivágásról, annak okáról és a tervezett faültetésről.

A lakossági panasz nyomán Derzsi Gyula alpolgármester arról tájékoztatta a sajtót, hogy kénytelenek voltak kivágni a fákat, mivel gyökereik miatt nem lehet az útfelújítás során az út alapozását elvégezni, de a kivágott fák helyett újakat ültetnek. Az utca felújítási tervében hatvan fa ültetése és sokkal több zöldövezet kialakítása szerepel, mint amennyi eddig volt. A cél tehát nem a zöld­övezet tönkretétele, hanem még több kialakítása és az eddiginél is több új fa ültetése. Az utca felújítási munkáinak adatai: 807 négyzetméter zöldövezet, 990 négyzetméter biciklisáv, 140 négyzetméter parkoló és 1900 négyzetméter járda – nyilatkozta az alpolgármester, aki azt is elmondta, hogy a „fehér ház” előtti öreg hársfát megpróbálják megmenteni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1839
szavazógép
2020-07-27: Máról holnapra - Mózes László:

A központosítás csődje

Hogy Romániában a központosítás mértéke, illetve a központosításra való hajlam rendkívül magas, nem újdonság. Hogy a túlzott centralizáció sok jót nem eredményez, szintén nem újdonság. S ha eddig nem lett volna elegendő erre utaló bizonyíték, most látható, hova vezetett a koronavírus-járvány központosított kezelése.
2020-07-27: A múlt hét - Kuti János:

Majd meglátjuk

A múlt héten az európai államfők többsége egy-egy fél téglával bőröndjében tért haza Brüsszelből, amellyel odahaza verte a mellét, dicsekedvén, hogy milyen nagy sikert ért el az Európai Tanácsban (ET), ahol a tagországok számára megítélt pénzekről alkudoztak. Pedig mindenki úgy győzött, hogy közben engedett is. Elnökünk, Iohannis is nagy csinnadrattával bejelentette: négynapi kemény tárgyalás után sikerült elérni, hogy Románia majdnem nyolcvanmilliárd eurót kapjon.