Pusztított a víz Kőröspatakon és Kálnokon

2020. július 27., hétfő, Közélet

Kiadós eső nyomán léptek ki medrükből a patakok, víz árasztotta el a bennvalókat, utakat hétfőn Kálnokon és Kőröspatakon.

  • Gondokat okozott az áradás Kálnokon. Fotó: Ritveisz Adrienn
    Gondokat okozott az áradás Kálnokon. Fotó: Ritveisz Adrienn

Kisgyörgy Sándor polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, kevesebb mint egy óra alatt hatalmas zápor zúdult a két településre, a víz elöntötte, tönkretette az utakat, kerítéseket döntött le, kerteket, pincéket, lakóházakat árasztott el. Emberáldozat szerencsére nem történt, próbáljuk feltérképezni a helyzetet, de sok a gond – fogalmazott az elöljáró. Tolvaj Marius a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője lapunkkal közölte, hétfő délután három gazdaságnál dolgoztak kollégái, szivattyúzták a vizet az elárasztott pincékből.

Víz alá került a 12-es országút egy szakasza is Oltszem és Sepsiszentgyörgy között szerda este, miután a lezúduló eső miatt kilépett a medréből a közeli patak. A regionális útügyi hatóság szerda esti tájékoztatása szerint az érintett szakaszon nehézkesen zajlott a forgalom.  (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1692
szavazógép
2020-07-27: Belföld - :

Továbbra is ezer fölött az új esetek száma

Továbbra sem lassul a járvány Romániában, hétfőn 1104 új koronavírusos megbetegedésről tájékoztattak a hatóságok, így a nyilvántartott fertőzöttek száma már közel 46 ezer. A hétfő déli összesítés szerint Háromszékről nem jelentettek újabb esetet. Beszámoltak arról, hogy további 258 újratesztelés eredménye pozitív lett. Közölték azt is, hogy országszerte 6876 személyt kezelnek kórházban, közülük 353-at pedig intenzív osztályon ápolnak, illetve 19, a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet is jegyeztek, így ezek száma 2206-ra emelkedett.
2020-07-28: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

SzabadTéri programsorozat
Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház a Wegener parkban kulturális kikapcsolódási lehetőséget biztosít a nyári estéken. Ma 19 órától a Vigadó Akadémia részeként dr. Kádár Annamária Önbecsülés és küzdőképesség megalakulása címmel tart szabadtéri előadást. Mit tehetünk felnőttként, szülőként, pedagógusként, hogy megalapozzuk ezeket a képességeket gyermekkorban és fejlesszük saját magunkban felnőttkorban? Jegyár: 10 lej, belépés előzetes regisztrációval. A járványügyi előírások betartása, így a szájmaszk viselése is, kötelező.