MotokrosszÚjabb sikeres bulgáriai vendégszereplés

2020. július 29., szerda, Sport

A szevlievói két harmadik hely után a Kovászna megyei sportolók újra remekeltek a motokrossz Balkán-bajnokságon, miután a sorozat hétvégi futamán egy második és egy negyedik helyezést zsebeltek be. A pontvadászat harmadik viadalának újfent Bulgária adott otthon, most azonban Szamakovban ugratott Tompa Krisztián és Ördög Zoltán.

  • Fotó: LAP.bg
    Fotó: LAP.bg

Harmadik fordulójához érkezett a motokrossz Balkán-bajnokság, s a szamakovi viadal rajtjánál ott találtuk a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztiánt és az ozsdolai Ördög Zoltánt is. Előbbi a Bukaresti Steaua, míg utóbbi a szintén fővárosi TopCross színeiben ért el újabb jó eredményt.

A megyeszékhelyi Tompa egy KTM nyergében az MX2-es (250 cm2) géposztályban a verseny mindkét futamát negyedikként zárta, így összesítésben is a negyedik lett idei második bolgár vendégszereplésén. „Akárcsak két hete, az alkarom most is bedurrant, így alig tudtam megtartani a motort. Nem akarok kifogásokat keresni, de a mostani teljesítményem ennyire volt elég” – összegezte kérésünkre a hétvége történései Krisztián.

A Yamaha támogatását élvező 13 esztendős Ördög Zoltán a 85 cm2-es kategóriában kiegyensúlyozott motorozásának köszönhetően javítani tudott a legutóbbi bolgár eredményén: amíg Szevlievóban harmadik volt, most mindkét versenyfutamon második lett, így összesítésben a második helyezettnek járó serleget emelte magasba.

„Jó volt a verseny, még annak ellenére is, hogy rengeteg esőt jósoltak a hétvégére. Szombaton száraz és poros pályán edzettünk, estére viszont megnyílt az égi csap, és ez is segített abban, hogy vasárnapra a lehető legjobb körülmények között zajlott le a viadal” – nyilatkozta újságunknak Zoltán édesapja, Ördög István.

Eredmény (Szamakov, Balkán-bajnokság 3. futam): * 85 cm2 (22 induló): 1. Hristian Georgie, 2. Ördög Zoltán, 3. Miroszlav Dimitrov * MX2 (30 induló): 1 Hakan Halmi, 2. Nyikolaj Malinov, 3. Julian Georgiev, 4. Tompa Krisztián.

A küzdelemsorozat szintén Bulgáriában folytatódik, hiszen a Balkán-bajnokság következő futamának Troyan ad majd otthont.

 

Elkészült az országos versenynaptár

A Román Motorkerékpáros Szövetség (FRM) véglegesítette a 2020-as országos moto­krosszbajnokság versenynaptárát. A közzétett program szerint a sorozat harmadik futamát Sepsiszentgyörgyön tartják szeptember 12–13-án. A hétfordulós pontvadászat tervezett versenyei: * augusztus 29–30.: Moreni * szeptember 5–6.: Prundu * szeptember 12–13.: Sepsiszentgyörgy * szeptember 19–20.: Marosvásárhely * október 10–11.: Ciolpani * október 17–18.: Lugos * október 24–25: Érmihályfalva.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1647
szavazógép
2020-07-29: Sport - :

Fényévnyi távolságra a civilizációtól (Labdarúgás)

Bölöni László megdöbbenve vette tudomásul a Sepsi OSK–FCSB Román Kupa-döntő után történteket, melyek miatt a Román Labdarúgó-szövetség elnökét is felhívta. Mint ismert, a finálé után a fővárosi csapat ultrái és játékosai szélsőségesen magyar­ellenes, xenofób rigmusokat énekeltek.
2020-07-29: Élő múlt - Váry O. Péter:

Időutazás – a Bodok Szálló fél évszázada

Volt a város büszkesége, most szégyene. A régi városkép első durva beavatkozásaként született, most a modern városkép kialakításához kell átadnia a helyét. A sepsiszentgyörgyi Bodok Szálló közel ötvenéves múltja viharokkal teljes: abban az időszakban épült, amikor egyszerre még nagyon sok mindent kellett építeni, s bár a szocialista tervgazdaság minden építőtelep anyagellátását előirányozta, átadása mégis csúszott; egy majdani pezsgő turistaforgalomra tervezték, kihasználtsága azonban csak nagyon ritkán érte el a maximumot. Az erőltetett építkezés nyomai hamar meglátszottak rajta, az elsietett, nem éppen csúcsminőségű munka idővel megbosszulta magát, aztán a földrengések használhatatlanná tették az épületet; megjárta a romániai magánosítás sajátos útját, kis híján a hírhedt Erdély Ede tulajdonába került, végül az ország egyik leggazdagabb vállalkozója vásárolta meg, kezdte el felújítását, majd hagyta sorsára. Aztán a város kálváriája következett, előbb az öröm, hogy sikerült méltányos áron megvásárolnia, rögvest születtek is ötletek újrahasznosításáról, aztán a remény, hogy magánvállalkozó bevonásával újra szállodaként lehet működtetni, majd a kiábrándulás, amiért ez az út sem járható. Aztán a tanácstalanság, majd ismét újratervezés, végül a merjünk nagyot álmodni megnyugtató fináléja: művelődési központ épül helyére. Hogy ezekről a folyamatokról hogyan tájékoztatta a sepsiszentgyörgyieket a helyi sajtó, azt vizsgáltuk meg a Megyei Tükör és a Háromszék ötven évfolyamában. Időutazásra hívjuk hát olvasóinkat.