LabdarúgásFényévnyi távolságra a civilizációtól

2020. július 29., szerda, Sport

Bölöni László megdöbbenve vette tudomásul a Sepsi OSK–FCSB Román Kupa-döntő után történteket, melyek miatt a Román Labdarúgó-szövetség elnökét is felhívta. Mint ismert, a finálé után a fővárosi csapat ultrái és játékosai szélsőségesen magyar­ellenes, xenofób rigmusokat énekeltek.

„Két olyan csapat találkozott, amelyik a lelkemhez közel áll, és borzasztóan sajnálom, hogy ilyen buta őrjöngés tört ki a végén, aminek az égvilágon semmi köze a futballhoz. Ami történt, fényévnyi távolságra van a civilizációtól. Aztán az, hogy a játékosok is belekeverednek ilyesmibe, ez homlokegyenest szemben áll annak a csapatnak az elveivel, amelyiknek az összeállítása egykor úgy kezdődött, hogy Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, úgy folytatódott, hogy Tudorel Stoica, Bölöni László, Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă, a padon pedig ott ült Jenei Imre vagy Anton Weissenbacher, és a lelátón ott volt a szurkolóink között Szatmári Lajos, Vígh Jóska, Zavoda Laci, Zavoda Feri, Bóné Tibi, és bocsánatot kérek azoktól, akiket elfelejtettem megemlíteni…” – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Franciaországban Bölöni László.

Az 1986-ban a Steaua Bukarest játékosaként Bajnokcsapatok Európa-kupája-győzelmet ünneplő Bölöni elmondta, az eseményeket olvasva felhívta a román szakszövetség elnökét, és magyarázatot kért tőle, hogy milyen szabályok alapján működik egy olyan kupaküzdelem, amelyben ilyen dolgok történhetnek. Hozzátette, persze nem Răzvan Burleanu a hibás, csak akkor lesz ő a hibás, ha semmilyen következménye nem lesz a történteknek. Az erdélyi szakember nem valami ötezer vagy tízezer eurós jelképes büntetésre gondol, amit a mellényzsebéből gond nélkül kifizet a tulajdonos.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1647
szavazógép
2020-07-29: Sport - :

Molnár Ede és csapattársa volt a leggyorsabb (Hegyi-kerékpározás)

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede és csapattársa, Bogdan Duca négy nap alatt 11 óra 54 percet tekert a Retyezát-hegységben, ahol a versenyzőknek 220 kilométert kellett megtenniük, és több mint 8000 méter szintkülönbséget is leküzdöttek. A háromszéki és bákói kettős mindenkit maga mögé utasított a július 23. és 26. között rendezett Țara Hațegului MTB Stage Race szakaszversenyen, amelynek a Hunyad megyei Hátszeg adott otthont.
2020-07-29: Sport - Tibodi Ferenc:

Újabb sikeres bulgáriai vendégszereplés (Motokrossz)

A szevlievói két harmadik hely után a Kovászna megyei sportolók újra remekeltek a motokrossz Balkán-bajnokságon, miután a sorozat hétvégi futamán egy második és egy negyedik helyezést zsebeltek be. A pontvadászat harmadik viadalának újfent Bulgária adott otthon, most azonban Szamakovban ugratott Tompa Krisztián és Ördög Zoltán.