Közel ezerkétszáz új eset

2020. július 29., szerda, Belföld

Továbbra is emelkedő tendenciát mutat a járvány alakulása Romániában, a hatóságok szerda délben 1182 új fertőzöttről számoltak be, így a nyilvántartott Covid-19 esetek száma elérte a 48 235-öt hazánkban. A korábban már igazolt fertőzöttek újratesztelése nyomán 643 pozitív esetet azonosítottak. Kovászna megye két új esettel szerepel a legutóbbi összesítésben, ezzel 403-ra nőtt igazolt megbetegedések száma térségünkben.

  • Az új esetek száma megyánként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyánként. Fotó: casajurnalistului.ro

A járvány kezdete óta összesen 26 446 pácienst gyógyultnak nyilvánítottak, további 3870 tünetmentes személy pedig tíz nap után elhagyhatta a kórházat. A szerdai jelentésből kiderült az is, országszerte kórházban 6926 személyt ápolnak, közül 377-en intenzív terápiás ellátásra szorulnak. A hatóságok emellett harminc, a fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetről is beszámoltak, s mint kiderült, mindannyian más társbetegségekben is szenvedtek.

A legutóbbi jelentés óta 22 049 tesztet hajtottak végre, ebből 8095-öt kérésre végeztek el. A fertőzöttek közül 2713 személy lakhelyi, további 5510-en pedig intézményes elkülönítésben vannak, a karanténban lévők közül 16304 személyt otthonaikban tartanak megfigyelés alatt. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1838
szavazógép
2020-07-29: Jegyzet - Nagy B. Sándor:

Csetepaté egy parkolóhelyért (Kármentő)

Több éve zenélek egy hobbizenekarban, az egyik sepsiszentgyörgyi iskola pincéjében szoktunk gyakorolni. Az iskola előtt mindig sok az autó, alig lehet szabad parkolóhelyet találni. Nekem azért eddig mindig sikerült. A hétfői próbánk előtt kétszer is végigautóztam az iskola előtti út teljes hosszúságában, két leágazó utcába is betértem, de sehol egyetlen szabad helyet sem láttam.
2020-07-29: Közélet - Iochom István:

Jóváhagyták Szőcs Zoltán előzetes szabadlábra helyezési kérését

A Brassói Bíróság alapfokon jóváhagyta Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezési kérését szerdán. Az ítélet nem végleges, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság ügyészeinek három nap áll a rendelkezésére megfellebbezni az alapfokú döntést a Brassó Megyei Törvényszéken.