Jóváhagyták Szőcs Zoltán előzetes szabadlábra helyezési kérését

2020. július 29., szerda, Közélet

A Brassói Bíróság alapfokon jóváhagyta Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezési kérését szerdán. Az ítélet nem végleges, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság ügyészeinek három nap áll a rendelkezésére megfellebbezni az alapfokú döntést a Brassó Megyei Törvényszéken.

  • Szőcs Zoltán és Beke István. A szerző archív felvétele
    Szőcs Zoltán és Beke István. A szerző archív felvétele

Terrorcselekmény elkövetése szándékának mondvacsinált vádjával a két vármegyés fiatalembert – Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt - július 4-én ítélték öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre 2018-ban. Miután a börtönbüntetés törvény által kiszabott minimálisan letöltendő időszaka lejárt, mindketten kétszer is kérték előzetes szabadlábra helyezésüket.

Értesüléseink szerint börtön vezetősége eddig is kedvező jellemzést írt mindkettejükről - jó magaviseletükről, tevékenységeken és kurzusokon való részvételüket is beleértve -, és feltételes szabadlábra helyezésüket javasolta, ettől függetlenül azonban kérelmüket mindeddig a Brassói Bíróság, illetve a Brassó Megyei Törvényszék elutasította. Beke István kérésének következő tárgyalását augusztus 3-ára tűzte ki a Brassó Megyei Törvényszék.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1840
szavazógép
2020-07-29: Belföld - :

Közel ezerkétszáz új eset

Továbbra is emelkedő tendenciát mutat a járvány alakulása Romániában, a hatóságok szerda délben 1182 új fertőzöttről számoltak be, így a nyilvántartott Covid-19 esetek száma elérte a 48 235-öt hazánkban. A korábban már igazolt fertőzöttek újratesztelése nyomán 643 pozitív esetet azonosítottak. Kovászna megye két új esettel szerepel a legutóbbi összesítésben, ezzel 403-ra nőtt igazolt megbetegedések száma térségünkben.
2020-07-29: Közélet - Nagy D. István:

Más megyékből jött román nacionalisták ünnepeltek

Kevesebb mint negyven, javarészt román népviseletbe öltözött személy vett részt szerdán Sepsiszentgyörgy központjában, Vitéz Mihály szoboregyüttesének árnyékában a Nemzet Útja nacionalista egyesület, valamint a fővárosi NOI csoport által a román nemzeti himnusz napja alkalmából meghirdetett ünnepségen. Az ünneplők java része más megyékből érkezett. A bukarestiek egy molinót is magukkal hoztak, melyen a himnusz első szakaszának mondatai voltak olvashatóak. A kulturális programként meghirdetett ünnepség nem volt mentes a vaskos nacionalista megnyilvánulásoktól, elferdített történelmi tények hangoztatásától, de célzott magyarellenes megnyilvánulásra nem került sor.