LabdarúgásNem akar bocsánatot kérni az FCSB vezetősége

2020. július 30., csütörtök, Sport

Mihai Stoica, az FCSB sportigazgatója kedden közösségi oldalán válaszolt Hadnagy Attila, a Sepsi OSK ügyvezető igazgatójának a Gazeta Sporturilor napilapban megjelent bocsánatkérést elváró interjújára. A bukaresti klub részéről először szólaltak meg – bár továbbra sem hivatalosan – azóta, hogy a Román Kupa elnyerését követően a fővárosi csapat játékosai és szurkolói magyarellenes rigmus éneklésével ünnepeltek.

  • Mihai Stoica. Fotó: Sport Pictures
    Mihai Stoica. Fotó: Sport Pictures

Mint ismert, a kupadöntőben az FCSB 1–0 arányú győzelmet aratott a Sepsi OSK felett, majd miután visszatértek az edzőközpontba, ünneplés közben mind a labdarúgók, mind pedig az ultrák semmibe vették a koronavírus-járvány miatti távolságtartási szabályokat, a közös éneklés közben a román ultrák trágár, xenofób nótái is felharsantak. Az ünneplő tömeg Gheorghe Mustață, a szurkolói csoport egyik szélsőséges vezetőjének irányításával többször is lelkesen énekelte, hogy Románia a mi országunk, és lep...k a ti Magyarországotokat. Lesz....k, hazátlanok! (România e țară noastră și ne p...m pe Ungaria voastră. Să-ți dăm la m...e, bozgore).

Egy nappal az eset után Hadnagy Attila a bukaresti sportsajtóban válaszolt néhány kérdésre, és elmondta, hogy fájdalmas volt látni a történteket, főleg, hogy mindezt egy ilyen nagy múltú, hagyományokkal rendelkező klub teszi, mint az FCSB. Elfogadhatatlannak tartja a játékosok viselkedését, és azt is, hogy a vezetőség semmit nem tett a magyarellenes éneklés megakadályozása érdekében, így bocsánatkérést várnak. Az interjúra reagálva, a fővárosi klub megmondó-emberének és Gigi Becali tulajdonos bizalmasának számító Mihai Stoica egy Facebook-bejegyzésben szólalt meg a történtekkel kapcsolatban.

Az 55 éves, nagyszebeni születésű sportigazgató azzal kezdi, hogy nem volt jelen az esetnél, így leállítani sem tudta a magyarellenes rigmusokat, bocsánatot pedig azért nem tud kérni, mert még sosem beszélt a háromszéki klub ügyvezető igazgatójával. „Őszintén, tőlem sem kértek bocsánatot, amikor az ő szurkolóik engem szidalmaztak a bajnoki meccseken. Tisztán és érthetően, az anyanyelvemen” – tette hozzá az FCSB sportigazgatója.

Stoica szerint a zárt kapus kupadöntőn a Sepsi küldöttsége magyar rigmusokat kiabált. „Nem zavart, még úgy sem, hogy ez a Román Kupa fináléja volt. Az sem zavart, hogy sajtóhírek szerint a magyar kormány tölti fel olyan klubok számláit, amelyek a román versenyrendszerben szerepelnek, de lehet, vannak román szurkolók, akiket ez bosszant” – írta a klubvezető, majd hozzátette, hogy a személyre szabott maszkok miatt nem láthatta szitkozódni az FCSB játékosait. Végezetül pedig az egész ügyet a járvány okozta túlzott érzékenységnek titulálja. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1647
szavazógép
2020-07-30: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-07-30: Sport - :

Nincs járványgóc a kolozsvári csapatnál (Labdarúgás)

Kártérítési pert fontolgat a Kolozsvári CFR a Regina Maria bukaresti magánkórház ellen, miután kiderült, hogy a fővárosban elvégzett, 26 pozitív eredményt hozó teszt hibás volt. A kincses városbeli klub kétszer is újratesztelte a teljes játékoskeretet és stábot a kolozsvári járványkórházban és megyei kórházban, és mindkétszer – öt kivétellel – negatív lett az eredmény. Kedden már pályára lépett a címvédő, amely hazai környezetben 1–0 arányban legyőzte az FC Botoșani együttesét.