Hová kívánkoznak a nők?

2020. július 30., csütörtök, Család

A romániai nők szinte kétharmada számára a tengerpart a kedvenc helyszín a nyaralásra – derül ki egy utazással kapcsolatos keresőprogram adataiból.

  • Forrás: goodfreephotos.com
    Forrás: goodfreephotos.com

A 2020-as évben is a tengerparti lazítás kapta a legtöbb szavazatot a nyaralási célok közül: a tanulmányban részt vevő romániai nők 63 százalékának ez az óhaja. A belföldi utazások még mindig a második helyen állnak, de már nem annyira népszerűek, mint tavaly. Ugyanakkor az általános hiedelemmel ellentétben több más opció megelőzi az élményfürdőben (spa) való vakációzást, ezt csak a nők húsz százaléka óhajtja” – olvasható a tanulmányban.

A momondo.ro keresőprogram arról is beszámol, hogy a munkaügyben utazó nők 81 százaléka összekapcsolja a hivatali tennivalókat néhány nap vakációzással.

A romániai nők majdnem háromnegyede a néhány napos vagy egyhetes kiruccanásra a szállodát választja, jóval kevesebben döntenek szoba vagy apartman bérlése mellett. A nyaralásra szánt pénzt a szállás és utazás költségei mellett ruhákra, szuvenírekre, házon kívüli étkezésre és kulturális élményekre költi a legtöbb nő.

A tanulmányból az is kiderül, hogy a nyaraló nők 73 százaléka az okostelefon segítségével tájékozódik, 71 százalékuk az időjárásról szerez információkat, 60 százalékuk turisztikai látványosságok után kutat a mobil eszköze révén. Közel ennyien telefonról töltik fel a közösségi oldalra a vakációs fotókat, ugyanakkor a felmérésben részt vevő nők 41 százaléka már azt vallotta, hogy nyaralás alatt tudatosan távol tartják magukat a közösségi oldalaktól. A válaszadók 2 százaléka állította azt magáról, hogy sem vakáció alatt, sem máskor nem használja a közösségi médiát.

A felmérést 24 országban készítették el online egy 25 200 fős mintán január folyamán. Romániában ezer, 18 és 65 év közötti, különböző tájegységekben élő nő válaszait összesítették. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1900
szavazógép
2020-07-30: Család - :

Gyermekeink

2020-07-30: Család - :

Vezeték nélküli hálózatok

Három év múlva a wifi (vezeték nélküli mikrohullámú kommunikáció) lesz a legfőbb internetes csatorna, a Cisco előrejelzése szerint az internetes forgalom 59 százaléka ilyen hálózatokon keresztül zajlik majd.