Közösen a megyeházával

2020. július 30., csütörtök, Közélet

Két olyan pályázaton vett részt a baróti városháza, amelyet a megyei tanács a polgármesteri hivatalok számára írt ki. Közösen járulnak hozzá a felsőrákosi és bibarcfalvi általános iskola felújításához és a városi kórház orvosi eszközeinek gyarapításához.

  • A bibarcfalvi általános iskola. A szerző felvétele
    A bibarcfalvi általános iskola. A szerző felvétele

A felsőrá­kosi iskola mosdójának felújítását már elvégezték: javítottak a mellékhelyiség általános körülményein, és – ami a legfontosabb – a víz már nem a helyi kútból, hanem a városi hálózatból érkezik. Ez azért lényeges – tudtuk meg Lázár-Kiss Barna András polgármestertől –, mert enélkül egészségügyi engedélyt sem kaphatnának.  A bibarcfalvi iskolánál tavaly bent dolgoztak, idén a külső rendbetételt tartották elsőrendű feladatnak. Különös figyelmet szenteltek arra, hogy az épület régi külalakját megőrizzék, ezért az új vakolat teljesen a régit idézi. Felmerült, hogy egyúttal cseréljék ki a nyílászárókat is, ám végül úgy ítélték meg, túl nagy költséget jelentene, ha mindkét beruházást egyszerre valósítanák meg, ezért utóbbit jövő esztendőre hagyták.

A városi kórház néhány drágább felszereléssel, köztük modern lázmérővel, EKG-val és infúziós terápiát lehetővé tevő géppel gazdagodott. „Én szeretem a megyei tanács ezen kiírásait, mert az összefogás erejét szimbolizálják: kicsi, de a települések számára fontos beruházásokat lehet általuk megvalósítani. A két iskolára összesen 130 ezer, a kórházi felszerelésekre ötvenezer lejt költöttünk, a megyei tanács előbbinél ötvenezer, utóbbinál 25 ezer lejt vállalt át. Kiváltképp örvendek, hogy a felsőrákosi iskola ezentúl a városi rendszerről jut vízhez, így sikerült teljesítenünk azt a feltételt, ami eddig hiányzott az egészségügyi engedély megszerzéséhez. Remélem, év vége felé lesz még annyi pénze a városnak, hogy ne csak a kórház, hanem a háziorvosi rendelők számára is további orvosi felszereléseket tudjunk beszerezni” – nyilatkozta Lázár-Kiss Barna András.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1840
szavazógép
2020-07-30: Világfigyelő - :

Amerikai csapatkivonás Németországból

Az Egyesült Államok heteken belül megkezdi a korábban bejelentett csapatcsökkentést Németországban – jelentette be az amerikai védelmi miniszter tegnapi washingtoni sajtótájékoztatóján. Mark Esper közölte: 11 900 amerikai katonát vonnak ki Németországból.
2020-07-30: Közélet - :

Több mint háromszáz gyógyult Háromszéken

Sepsiszentgyörgyi és brassói kórházakban összesen 37 fertőzött háromszékit ápoltak tegnap, két gyógyult elhagyhatta az egészségügyi intézményeket, további öt fertőzöttet utaltak be – számolt be közleményében a kormánybiztosi hivatal.