Több mint háromszáz gyógyult Háromszéken

2020. július 30., csütörtök, Közélet

Sepsiszentgyörgyi és brassói kórházakban összesen 37 fertőzött háromszékit ápoltak tegnap, két gyógyult elhagyhatta az egészségügyi intézményeket, további öt fertőzöttet utaltak be – számolt be közleményében a kormánybiztosi hivatal.

A járvány kezdete óta megyénkben 403 igazolt koronavírusos esetet jegyeztek, a fertőzöttek közül kilencen elhunytak, a gyógyultak száma pedig 316. A prefektúra összesítőjéből kiderült, Háromszéken eddig 8592 teszt eredményét dolgozták fel, további 6426 mintát a Brassó, Szeben és Maros megyei hatóságok kérésére elemeztek. Megjegyezték azt is, a fertőzött háromszékiek közül állapotuk felmérését követően 16-an kérvényezték, hogy otthonaikban maradhassanak orvosi megfigyelés alatt. Lakhelyi elkülönítésben további 187 személy állapotát követik a hatóságok. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-07-30: Közélet - Hecser László:

Közösen a megyeházával

Két olyan pályázaton vett részt a baróti városháza, amelyet a megyei tanács a polgármesteri hivatalok számára írt ki. Közösen járulnak hozzá a felsőrákosi és bibarcfalvi általános iskola felújításához és a városi kórház orvosi eszközeinek gyarapításához.
2020-07-30: Közélet - Iochom István:

Gólyaélet a kutyamenhelyen (Kézdivásárhely)

Alsólem­hényben az egyik mellékutcában egy villanyoszlopra épített nagy gólyafészek annyira beázott egy június végi heves esőzés nyomán, hogy a szél a földre borította a benne levő öt gólyafiókával együtt – számoltunk be róla korábban.