KézdivásárhelyGólyaélet a kutyamenhelyen

2020. július 30., csütörtök, Közélet

Alsólem­hényben az egyik mellékutcában egy villanyoszlopra épített nagy gólyafészek annyira beázott egy június végi heves esőzés nyomán, hogy a szél a földre borította a benne levő öt gólyafiókával együtt – számoltunk be róla korábban.

  • Forró Béla és Friderika. A szerző felvétele
    Forró Béla és Friderika. A szerző felvétele

Kettő nem élte túl a zuhanást, az életben maradt gólyákat Forró Béla, a Székely Kutyaklub vezetője a kézdivásárhelyi kutyamenhelyre vitte, de sajnos, csak egyetlen kis gólya maradt életben. Azóta több mint egy hónap telt el, a Friderika névre keresztelt gólyafióka felerősödött, már repül, és birtokba vette a menhely udvarát.

Forró Béla tegnap elmondta: pár napja ki-kirepül, de visszatér az udvarra. Imádja a kis halakat és a zúzát. Forró Béla azt szeretné, ha a gólya annyira felerősödne, hogy csatlakozna társaihoz és elrepülne ősszel, de erre a jelek szerint nem nagyon kerül sor. A napokban már kelepelt, és egy vendéggólya is meglátogatta. Ha mégis a maradás mellett dönt – mondja a kutyamenhely vezetője –, akkor sincs semmi baj, az istállóban kényelmes helyet biztosítanak számára télire és gondját viselik a továbbiakban is.

Ottjártunkkor Friderika az egyik kutya vizes edényéből ivott, egyáltalán nem zavarta az eb jelenléte, és az sem bántotta a gólyát, békésen elfértek egymás mellett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1692
szavazógép
2020-07-30: Közélet - :

Több mint háromszáz gyógyult Háromszéken

Sepsiszentgyörgyi és brassói kórházakban összesen 37 fertőzött háromszékit ápoltak tegnap, két gyógyult elhagyhatta az egészségügyi intézményeket, további öt fertőzöttet utaltak be – számolt be közleményében a kormánybiztosi hivatal.
2020-07-30: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Erőt meríteni a visszatérőkből (Egyházaink a járvány idején)

Akiknek szívügye a gyülekezeti közösség, a vasárnapi istentisztelet, már az első adódó alkalommal visszatértek az igehirdetésekre, a hívek támogatják, belőlük merít erőt – mondta lapunknak Bucsi Tamás Zsolt. A sepsiszentgyörgyi református vártemplom lelkészével a kijárási tilalom alatt megélt személyes tapasztalatokról, a gyülekezetet érintő változásokról, a következő időszak feladatairól is beszélgettünk.