Koronavírus a vasútállomáson

2020. július 30., csütörtök, Közélet

Koronavírus-fertőzést igazoltak a sepsiszentgyörgyi vasútállomás főnökénél – idézte az állami vasúttársaság szóvivőjét csütörtökön az Agerpres hírügynökség.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Oana Brânzan szerint az ügyben járványtani vizsgálat indult, a megyei  közegészségügyi igazgatóság pedig megkezdte mindazok azonosítását, akik kapcsolatba kerültek a megyeszékhelyi vasútállomás vezetőjével. Közben az állomás épületében fertőtlenítettek minden olyan helyiséget, ahol a Covid-19-el diagnosztizált alkalmazott járt. A szóvivő szerint az állomásfőnökön  kívül egyelőre egyetlen személy karanténba helyezése sem bizonyult indokoltnak. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1647
szavazógép
2020-07-30: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Hívatlan vendégek

A koronavírus-járvány és az ennek okán érvényben levő korlátozások sem rettentettek el maroknyi Brassóban és másutt élő román hazafit, hogy ismét Sepsiszentgyörgyön gyűljenek össze. Ezúttal a román himnusz napja volt a villámlátogatás apropója, de jártak már itt december elsején, a kis egyesülés napján, június 4-én, és ha ily gyors ütemben szaporodnak a jeles napok Romániában, minden bizonnyal találnak még ünnepelni való alkalmat.
2020-07-30: Belföld - :

Szomorú rekord: 1356 új eset

Immár kilencedik napja, hogy naponta ezernél is több új, koronavírus-fertőzést jelentenek a hatóságok, a csütörtöki összesítésben pedig újabb 1356 megbetegedést közöltek – ez az eddigi legjelentősebb napi esetszám. Ezzel a hazánkban nyilvántartott Covid-19 esetek száma elérte a 49 591-et. A korábban már igazolt fertőzöttek újratesztelése nyomán 526 pozitív esetet azonosítottak.