Szomorú rekord: 1356 új eset

2020. július 30., csütörtök, Belföld

Immár kilencedik napja, hogy naponta ezernél is több új, koronavírus-fertőzést jelentenek a hatóságok, a csütörtöki összesítésben pedig újabb 1356 megbetegedést közöltek – ez az eddigi legjelentősebb napi esetszám. Ezzel a hazánkban nyilvántartott Covid-19 esetek száma elérte a 49 591-et. A korábban már igazolt fertőzöttek újratesztelése nyomán 526 pozitív esetet azonosítottak.

Jelentősen megnőtt az intenzív terápián kezeltek száma is, csütörtökön az előző napinál 25-tel több hasonló esetet közöltek, így számuk 402-re emelkedett. Emellett 35, a koronavírussal összefüggésbe hozható elhalálozást is jelentettek, a járvány kezdete óta elhunytak száma ezzel meghaladta a 2300-at. Kovászna megye 14 új esettel szerepel a legfrissebb összesítésben, a fertőzöttek száma térségünkben 417-re emelkedett.

A legutóbbi jelentés óta 23 346 koronavírus teszt eredményét dolgozták fel – a járvány kezdete óta összesen közel 1,2 milliót –, ezek közül 9780-at kérésre végeztek el. Kórházakban 7265 személyt kezelnek, további 3155 fertőzött állapotát otthonaikban követik, intézményes elkülönítésben pedig 6223 személyt tartanak megfigyelés alatt. A kommunikációs törzs csütörtökön 18 244 olyan személyről is beszámolt, akik otthonaikban vannak karanténban.

A legtöbb új esetet, 223-at a fővárosból jelentették, majd Argeș megye következik 103-mal. Brassó megye hatvan, Hargita 17, Maros megye pedig 11 új fertőzéssel szerepel az összesítésben.  (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2073
szavazógép
2020-07-30: Közélet - :

Koronavírus a vasútállomáson

Koronavírus-fertőzést igazoltak a sepsiszentgyörgyi vasútállomás főnökénél – idézte az állami vasúttársaság szóvivőjét csütörtökön az Agerpres hírügynökség.
2020-07-31: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Apróhirdetések, gyászjelentők
* Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk.