Súlyosbodó járványhelyzetre készítik fel a kórházakat

2020. július 31., péntek, Belföld

A következő két hétben fokozatosan nőni fog a koronavírus-fertőzöttek száma, a kormány és az egészségügyi minisztérium pedig a járvány által leginkább sújtott vidékek kórházainak, illetve az ezekkel szomszédos megyék egészségügyi intézményeinek a felkészítésén munkálkodik – mondta Nelu Tătaru egészségügyi miniszter tegnap.

  • Fotó: Digi24.ro
    Fotó: Digi24.ro

A tárcavezető szerint jelenleg azok körében dúl a betegség, akik a járványintézkedésekben bekövetkezett joghézag majdnem három hete alatt elutasították a kórházi beutalást, vagy kérték, hogy hazamehessenek a kórházból, és ezek száma megközelíti a négyezret. „Nehéz két hétnek nézünk elébe, amikor az esetek száma fokozatosan nőni fog. Az egészségügyi rendszer, a minisztérium, a kormány nem tehet mást, mint megpróbálja hozzáigazítani az egészségügyi intézmények, az intenzív osztályok kapacitását, a felszerelést a napi esetszámokhoz” – jelentette ki Tătaru Nagyszebenben. Rámutatott, hogy a leginkább sújtott megyék szomszédságában levő megyék kórházait is felkészítik arra, hogy átvegyék a pácienseket. Amennyiben az óvintézkedéseket betartja a lakosság – mind a lakhelyen, mind az üdülőhelyeken –, két-három hét múlva csökkenhet az esetek száma, mondta a miniszter, aki szerint azonban ellenkező esetben további fokozatos növekedés várható, amihez az egészségügyi rendszer megpróbál majd alkalmazkodni.

Klaus Iohannis államfő, aki tegnap megbeszélést tartott a járvány alakulásáról Marcel Vela belügyminiszterrel és Raed Arafat belügyi államtitkárral, úgy nyilatkozott, a jelenlegi helyzetben nagyon szigorú intézkedésekre van szükség, ezért akik nem tartják be a szabályokat, szankcióban részesülnek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1647
szavazógép
2020-07-31: Belföld - :

Iohannis ismét autonómiázott

Klaus Iohannis államfő szerint az ellenzéki Szociáldemokrata Párt és a parlamenti többség többi pártja – köztük az RMDSZ – szándékosan idézett elő egészségügyi válságot, hogy oka legyen bírálni a Nemzeti Liberális Párt kisebbségi kormányát.
2020-07-31: Belföld - :

Hírsaláta

MUNKANÉLKÜLISÉGET OKOZOTT A JÁRVÁNY. Március 16. és július 15. között 875 ezer munkaszerződés szűnt meg Romániában – derült ki a munkaügyi minisztérium adataiból. Ez azt jelenti, hogy a járvány miatti korlátozások életbelépésétől számítva minden nap 7200 szerződés vált semmissé.