Támogatókat keres az EMNT

2020. július 31., péntek, Belföld

Levélben fordult két európai uniós tagállam, Horvátország és Szlovénia kormányfőihez – Andrej Plenkovićhoz és Janez Janšához – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

Tőkés László a személyes ismeretség okán is arra kérte mindkettőjüket, hogy a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezés ügyében újraindult aláírásgyűjtéshez adjanak meg minden lehetséges segítséget, különös tekintettel arra, hogy országaikban eddig alacsony volt a hozzájárulás. Tőkés László emlékeztetett: a Székely Nemzeti Tanács által indított aláírásgyűjtés sikere „nagyban erősítené a térségben megnyilvánuló szolidaritást, de érdekérvényesítési esélyeinket is az Európai Bizottsággal szemben”. Mint az EMNT közleményéből kiderült, Horvátországból 8250, míg Szlovéniából hatezer aláírásra lenne szükség.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1647
szavazógép
2020-07-31: Belföld - :

Hírsaláta

MUNKANÉLKÜLISÉGET OKOZOTT A JÁRVÁNY. Március 16. és július 15. között 875 ezer munkaszerződés szűnt meg Romániában – derült ki a munkaügyi minisztérium adataiból. Ez azt jelenti, hogy a járvány miatti korlátozások életbelépésétől számítva minden nap 7200 szerződés vált semmissé.
2020-07-31: Belföld - :

Egyre több helyen kötelező a maszk

A helyi hatóságok úgy döntöttek, Iași megye egész területén kötelező lesz maszkot viselni a köztereken is. Az intézkedés egyelőre augusztus 1–14. között érvényes, kivételt képeznek alóla az ötévesnél fiatalabb gyermekek, illetve a nehéz fizikai munkát végzők, illetve azok, akik különleges munkakörülmények közt (magas páratartalom vagy hőmérséklet) dolgoznak – ismertette Marian Grigoraş prefektus.