Egyre több helyen kötelező a maszk

2020. július 31., péntek, Belföld

A helyi hatóságok úgy döntöttek, Iași megye egész területén kötelező lesz maszkot viselni a köztereken is. Az intézkedés egyelőre augusztus 1–14. között érvényes, kivételt képeznek alóla az ötévesnél fiatalabb gyermekek, illetve a nehéz fizikai munkát végzők, illetve azok, akik különleges munkakörülmények közt (magas páratartalom vagy hőmérséklet) dolgoznak – ismertette Marian Grigoraş prefektus.

  • Fotó: Digi24.ro
    Fotó: Digi24.ro

A Konstanca megyei vészhelyzeti bizottság tegnap úgy határozott, a tengerparti üdülőtelepeken 18 és 24 óra között kötelező lesz a védőmaszk használata a turisták által látogatott, zsúfolt szabadtéri helyeken, például a sétányokon. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott döntésről George Niculescu Konstanca megyei prefektus számolt be a bizottság ülését követően, rámutatva, hogy a megyei közegészségügyi igazgatóság kérte az intézkedés bevezetését. Rámutatott ugyanakkor, hogy a bizottság még nem vette számításba a teraszok 23 órakor történő bezárását. Az országos katasztrófavédelem vezetője, Raed Arafat a szerda esti kormányülést követően úgy nyilatkozott, a megyei vészhelyzeti bizottságok bizonyos órák között kötelezővé tehetik az orrot és szájat eltakaró maszk viselését minden öt éven felüli személy számára nyílt, zsúfolt téren is. A teraszhelyiségeknek, kluboknak, bároknak és más szórakozóhelyeknek tiszteletben kell tartaniuk az országos vészhelyzeti bizottság vagy a megyei vészhelyzeti bizottság által megszabott órarendet és óvintézkedéseket. Ugyanakkor korlátozniuk kell a vendégek számát, és a székeket biztonságos távolságban kell elhelyezniük egymástól – mondta Arafat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1647
szavazógép
2020-07-31: Belföld - :

Támogatókat keres az EMNT

Levélben fordult két európai uniós tagállam, Horvátország és Szlovénia kormányfőihez – Andrej Plenkovićhoz és Janez Janšához – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.
2020-07-31: Belföld - :

Erdély jeles épületei Szejkefürdőn

Erdély számtalan történelmi épületének és épületegyüttesének a makettjeiből nyitnak állandó szabadtéri kiállítást szombaton a Székelyudvarhellyel szomszédos Szejkefürdőn. A közel egyhektáros területen szombattól még csak mintegy negyven észak-erdélyi épület és épületegyüttes makettje lesz látható, de dolgoznak a Mini Erdély-park dél-erdélyi műemlékeket bemutató részén is.