Győzött a Dinamo

2020. augusztus 4., kedd, Sport

Háromhetes kényszerszünet után ismét tétmérkőzést játszott az FC Dinamo. A hosszú kihagyás ellenére a fővárosi csapat 2–1 arányban győzött az FC Voluntari otthonában az alsóházi rájátszás 13. fordulójában.

  • Fotó: ProSport
    Fotó: ProSport

A Dinamo legutóbb július 12-én játszott bajnokit, hazai pályán osztozkodott a pontokon (1–1) a Jászvásári Poli együttesével, majd ezt követően játékosai pozitív koronavírusteszt-eredményei miatt elhalasztották a mérkőzéseit. A bukaresti csapat a múlt héten megkapta a játékengedélyt, így vasárnap már pályára is lépett. Mindeközben a Dinamo kispadján Adrian Mihalcea helyét a csapatot korábban már többször is irányító Gheorghe Mulțescu vette át.

A Voluntari elleni mérkőzésen a Dinamo szerezte meg a vezetést, a 34. percben egy ellentámadás végén Deian Sorescu talált be. A szünet után a házigazdák Mihai Căpățînă tizenegyes-góljával kiegyenlítettek, viszont a 76. percben Filip Mrzljak három pontot érő fejes találatot szerzett a fővárosi csapatnak, amely öt pontra csökkentette hátrányát a selejtezős helyen álló, öt mérkőzéssel többet játszó jászvásári csapattal szemben. A Sepsi OSK egyelőre biztos bennmaradást érő helyen tartózkodik, hét pont az előnye a Dinamo előtt. A háromszéki együttes várhatóan szerdán 20 órától játszik az Academica Clinceni ellen a sepsiszentgyörgyi stadionban. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4105
szavazógép
2020-08-04: Sport - :

Gheorghe Hagi lemondott

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszását megnyerő FC Viitorul hivatalos oldalán bejelentette, hogy már nem Gheorghe Hagi a csapat vezetőedzője. Az 55 éves szakember a Sepsi OSK elleni 3–0 arányú vereséget követően mondott le. A pontvadászatban ő volt a legrégebben hivatalban levő tréner.
2020-08-04: Magazin - Huszár Szilamér:

Megnyitotta kapuit a Mini Erdély Park

A Székelyföldi Legendárium csapata megalkotta Orbán Balázs egykori birtokán Erdély kiemelkedő épületegyütteseinek kicsinyített mását, valamint Kézdivásárhely és Kolozsvár városképét maketten. A szejkefürdői szabadtéri kiállításon 40 épületmakettet csodálhatnak meg az érdeklődők, ezek száma év végére eléri majd a 60-at.