Elhunyt Bogdán László

2020. augusztus 10., hétfő, Közélet

Megrendülten értesültünk a szomorú hírről, hogy életének 73. évében hétfő délután elhunyt Bogdán László író, költő, lapunk főmunkatársa.

  • Fotó: Hlavathy Károly
    Fotó: Hlavathy Károly

Bogdán László Sepsiszentgyörgyön született 1948 március 8-án, 1969-től szülővárosában a Megyei Tükör munkatársaként dolgozott. 1987-től A Hét című hetilap szerkesztője volt, majd az 1990-es évektől a Háromszék főmunkatársaként közölt főként kulturális és közéleti témákban. Számos verses- és prózakötete jelent meg, melyekért több elismerésben részesült: többek között 2008-ban Márai Sándor-díjat, 2010-ben József Attila-díjat kapott, de a Román Írószövetség prózadíját is elnyerte kétszer. A Magyar Művészeti Akadémia tagjává választotta. Széleslátókörű gondolkodóként, rendkívül sokoldalú érdeklődésű értelmiségiként a Háromszék meghatározó munkatársai közé tartozott. Távozásával nem csak lapunkat érte pótolhatatlan veszteség, de az erdélyi magyar kulturális élet is szegényebb lett. Temetéséről később intézkednek. Nyugodjék békében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 846
szavazógép
2020-08-10: Belföld - :

Kevesebb teszt, kevesebb az új eset is

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) közleménye szerint vasárnap déltől hétfő délig 779 új koronavírusos esetet regisztráltak a hatóságok, így az országban a járvány kezdete óta 62.547-en kapták el a kórt. Kovászna és Hargita megyében a tegnap óta nem került be új fertőzött a nyilvántartásba, változatlanul 535, illetve 605 betegről szól a jelentés, Maros megyében azonban négy új esetet jegyeztek (összesen 1091 fertőzött).
2020-08-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum augusztus 12-én, szerdán 18 órakor nyitja meg első kiállítását ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábas Ház emeleti termeiben. A reNovatio című kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban zajló háttérmunkákba, illetve a küszöbön álló épületfelújítást megelőző hároméves „költözés” mindennapjaiba avatja be a látogatót.