Elhunyt Bogdán László

2020. augusztus 10., hétfő, Közélet

Megrendülten értesültünk a szomorú hírről, hogy életének 73. évében hétfő délután elhunyt Bogdán László író, költő, lapunk főmunkatársa.

  • Fotó: Hlavathy Károly
    Fotó: Hlavathy Károly

Bogdán László Sepsiszentgyörgyön született 1948 március 8-án, 1969-től szülővárosában a Megyei Tükör munkatársaként dolgozott. 1987-től A Hét című hetilap szerkesztője volt, majd az 1990-es évektől a Háromszék főmunkatársaként közölt főként kulturális és közéleti témákban. Számos verses- és prózakötete jelent meg, melyekért több elismerésben részesült: többek között 2008-ban Márai Sándor-díjat, 2010-ben József Attila-díjat kapott, de a Román Írószövetség prózadíját is elnyerte kétszer. A Magyar Művészeti Akadémia tagjává választotta. Széleslátókörű gondolkodóként, rendkívül sokoldalú érdeklődésű értelmiségiként a Háromszék meghatározó munkatársai közé tartozott. Távozásával nem csak lapunkat érte pótolhatatlan veszteség, de az erdélyi magyar kulturális élet is szegényebb lett. Temetéséről később intézkednek. Nyugodjék békében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1491
szavazógép
2020-08-10: Belföld - :

Kevesebb teszt, kevesebb az új eset is

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) közleménye szerint vasárnap déltől hétfő délig 779 új koronavírusos esetet regisztráltak a hatóságok, így az országban a járvány kezdete óta 62.547-en kapták el a kórt. Kovászna és Hargita megyében a tegnap óta nem került be új fertőzött a nyilvántartásba, változatlanul 535, illetve 605 betegről szól a jelentés, Maros megyében azonban négy új esetet jegyeztek (összesen 1091 fertőzött).
2020-08-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum augusztus 12-én, szerdán 18 órakor nyitja meg első kiállítását ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábas Ház emeleti termeiben. A reNovatio című kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban zajló háttérmunkákba, illetve a küszöbön álló épületfelújítást megelőző hároméves „költözés” mindennapjaiba avatja be a látogatót.