Keretösszeg

2020. augusztus 12., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az Európai Bizottság jóváhagyását követően 15-ről 20 milliárd euróra emelik az IMM Invest program keretösszegét.

A bővítést a bankok csaknem fele már korábban szorgalmazta. Július 27-ig egyébként a kedvezményes, állami garanciájú hitelhez valamivel több, mint 66 ezer cég nyújtott be igénylést, ebből 12 329 cég iratcsomóját hagyták jóvá a programot lebonyolító bankok.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2020-08-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

Átlagbér

A bruttó átlagbér 181 lejjel 5369 lejre nőtt idén júniusban az előző hónaphoz képest, a növekedés 3,5 százalékos – közölte a statisztikai intézet. Ugyanakkor a nettó átlagbér 119 lejjel 3298 lejre emelkedett, ami 3,7 százalékos bővülést jelent.
2020-08-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

Autóipar

Az idei év első hét hónapjában több mint harmadával, 34,2 százalékkal esett vissza a hazai autópiac a tavalyi év azonos időszakához képest – derül ki a Gépkocsigyártók és Importőrök Egyesületének adataiból.