AtlétikaBukaresti vendégszereplés

2020. augusztus 13., csütörtök, Sport

Pénteken és szombaton a bukaresti Balázs-Sőtér Jolán Stadionban rendezték meg az U16-as korosztályú atléták országos bajnokságának döntőjét. Az ifjúságiak viadalával párhuzamosan sor került a felnőtt Román Kupára is. Mindét viadalnak voltak sepsiszentgyörgyi résztvevői.

  • Fotó: Facebook / Federaţia Română de Atletism
    Fotó: Facebook / Federaţia Română de Atletism

Az ifjúsági Román Kupa és a gyermek I–II-es korosztály országos bajnokságának döntője után ismét Bukarestben gyűltek össze az ország legjobb atlétái. A Sepsi ISK edzője, Révész Katalin érdeklődésünkre elmondta: a sportiskola junior versenyzői közép- és hosszútávfutók, így a rövidebb, gyorsabb számokban nem tudtak igazából kibontakozni. Az U16-os országos döntőn az ISK-tól Jánó András és Eva Maya Georgescu is a 400 méteres síkfutásban állt rajthoz, előbbi kilencedik (55.54 mp), utóbbi tizenhatodik lett (68.05 mp). „Jánó még csak ifjúsági III-as sportoló, ez az eredménye így jó, és örvendek ennek az időnek” – jelentette ki határozottan edzője, Révész Katalin.

Eredmények (U16, 400 méter): • fiúk: 1. Sorin-Cristian Pricopi (Călărași-i ISK) 51.86 mp, 2. Antonio Luca Lăzărescu (Bukaresti MSK) 53.02 mp, 3. Teodor Ștefan Marin (Ploiești-i ISK) 53.02 mp... 9. Jánó András (Sepsi ISK) 55.54 mp • lányok: 1. Ștefania Zediu (Bákói MSK-ISK) 57.91 mp, 2. Alina Valentina Barbu (Bukaresti Olimpia) 59.53 mp, 3. Ștefania Balint (Rm. Vâleca-i SK) 59.59 mp... 16. Eva Maya Georgescu (Sepsi ISK) 68.05 mp.

A fiatalok versenyével párhuzamosan a Román Atlétikai Szövetség megtartotta a felnőtt Román Kupát is, amelyen a Sepsiszentgyörgyi MSK színeiben Damian Didier Mititelu állt rajthoz az egykörös versenyszámban, ahol huszonkettedik lett (53.10 mp).

Eredmény (Román Kupa, 400 méter): 1. Mihai Cristian Pislaru (Bukaresti Steaua) 47.88 mp, 2. Vlad Dulcescu (Jászvásári Poli-Temesvári MSK) 48.41 mp, 3. Mihai Răzvan Vasiliu (Focșani-i MSK) 48.85 mp... 22. Damian Didier Mititelu (Sepsiszentgyörgyi MSK) 53.10 mp.

A hétvégén az U18-as országos atlétikai bajnokságot rendezik meg Bukarestben, a viadalra pedig a Sepsi ISK három sportolóját nevezte: Jánó András 800 méteren, Bálint Krisztina 400 méter gáton, valamint Dumitru Alexandru Ifrim 400 és 800 méteren áll rajthoz.


Eligazoltak a Păcurariu-Nagy nővérek

Az elmúlt hétvégi Tusnád Ásványvíz Székely Maraton tizenkilencedik kiírásán még sepsiszentgyörgyi színekben vettek részt és győztek, ám a napokban a megyeszékhelyi Păcurariu-Nagy nővérek számára új fejezet kezdődik sportolói karrierjükben: Helén az egyesült államokbeli Los Angelesben atletizál és tanul tovább, testvére, Diana pedig Aradra igazol. A Sepsi ISK minkét egykori sportolójának köszöni eddigi szolgálatait, és sok sikert kíván nekik a folytatáshoz. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1497
szavazógép
2020-08-13: Sport - :

A Szeben Ralin sem indul Szabó Csongor (Autósport)

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongornak a Hargita Gyöngye Tess Rali után a hétvégi Szeben Ralit is ki kell hagynia, mely a 2020-as román Betano Országos Ralibajnokság harmadik futamának számít. Pilótánk autójának technikai gondjai miatt nem tudta vállalni a viadalt.
2020-08-13: Kultúra - :

Búcsú Bogdán Lászlótól

Fekete  Vince: Sötét, sötét, sötét…
Bogdán László emlékére