Tüntetnek a vendéglátósok

2020. augusztus 19., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A hazai szállodákat és vendéglőket működtető vállalkozások szövetsége egyórás munkabeszüntetést jelentett be ma délutánra.

  • Forrás: Business Days
    Forrás: Business Days

A HoReCa-szektor munkaadói a kormány járványintézkedései ellen emelik fel szavukat. A kiadott közlemény szerint a járványhelyzet nem megfelelő kezelése 400 ezer embert sodort veszélybe anélkül, hogy megfertőződtek volna. A mintegy 40 ezer hazai tőkével működő szálloda és vendéglő közvetlenül vagy közvetetten a magánszektor munkavállalóinak 10 százalékát foglalkoztatja, az ágazat pedig soha nem tapasztalt válságon megy át. A felhívás szerint a szervezet mind a munkaadók, mind a munkavállalók részvételére számít, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1009
szavazógép
2020-08-19: Pénz, piac, vállalkozás - :

Büntetnek

A munkafelügyelőség ellenőrei 676 esetben, összesen 359 ezer lej büntetést róttak ki a munkaadókra a járványügyi előírások be nem tartása miatt.
2020-08-19: Belföld - :

Diszkriminációra panaszkodnak (Kolozsvári bábszínház magyar tagozata)

Hátrányos megkülönböztetésre panaszkodnak a kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozatának szószólói, önálló intézményt alapítanának – jelentették be egy tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatón.