LovassportSepsikőröspatakon a díjugratók mezőnye

2020. augusztus 24., hétfő, Sport

A Benedek-mező, Ákosfalva és Gyergyóremete után ismét Háromszéken gyűlt össze az ötödik alkalommal kiírt Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság mezőnye, hiszen szombaton a sepsikőröspataki Kálnoky Lovardában rendezték meg a sorozat negyedik fordulóját. Megyénket a viadalon öt lovasklub képviselte.

  • Fotó: Vargyasi Tamás
    Fotó: Vargyasi Tamás

Összesen 84 nevezővel rendezték meg az ötödik alkalommal kiírt Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság negyedik fordulóját, amelyen hagyományosan három székelyföldi megyéből – Kovászna, Hargita és Maros – érkezett versenyzők mérték össze saját és lovaik képességeit. Háromszéki megmérettetés révén, így megyénket a Benedek-mezei Vadon Lovasklub, az uzoni Kincsek Lovarda, a kurtapataki Zonda Lovarda, a sepsikőröspataki Kálnoky Lovarda és az árkosi Barabás Lovarda díjugratói mellett egy további csomakőrösi lovas képviselte.

Sajnos, a jelenlegi járvány­ügyi helyzet miatt a helyszínen csak a versenyzők és azok kísérői izgulhatták végig a viadalt, amelyet zárt kapuk mellett és nézők nélkül voltak kénytelenek megtartani a szervezők. A lovassport szerelmesei azonban nem maradtak le az eseményről, mivel a megyeszékhelyi Sepsi Rádió közreműködésével a Facebookon élőben nézhették végig a sepsikőröspataki pályán zajló színvonalas vetélkedőt.

Ahogy megszokhattuk, a regionális bajnokság versenyei öt kategóriában zajlanak, s ez most sem volt másképp: a kisebbek és tapasztalatlanabbak ügyességi próbában versenyeztek, a nagyobb és rutinosabb lovasok pedig 80–110 cm magas akadályok leküzdésével villogtatták meg tudásukat.

Az eredmények: * ügyességi verseny, 10 év alatt: 1. Lőrincz Eszter (Csicser Lovarda, Székely­udvarhely), 2. Soós Noémi (Varázspatkó Lovarda, Harasztkerék), 3. Pál Tímea (Varázspatkó Lovarda), 4. Száva Jázmin (Varázspatkó Lovarda), 5. Dobod Csenge (Transilio Lovasudvar, Csíkmadéfalva); 10 év fölött: 1. Péter Petra (Varázspatkó Lovarda), 2. Vargyasi Eszter (Kálnoky Lovarda, Sepsikőröspatak), 3. Pap Krisztina (Csicser Lovarda), 4. Májer Zsanett (Varázspatkó Lovarda), 5. Veress Nóra (Barabás Lovarda, Árkos) * díjugratás, 70–80 cm magas akadályok: 1. Deszke Janka (Zonda Lovarda, Kurtapatak), 2. Kilyén Nóra (Varázspatkó Lovarda), 3. Kuti Anita (Csicser Lovarda), 4. Bogdán Szende (Kálnoky Lovarda), 5. Dobos Réka; 90–100 cm magas akadályok: 1. Pakot Örs (Transilio Lovasudvar), 2. Keresztély Beáta (Krigel Sportklub, Gyergyószentmiklós), 3. Ilyés-Para Oszkár (Kálnoky Lovarda), 4. Bogdán Szende (Kálnoky Lovarda); 100–110 cm magas akadályok: 1. Benedek Sarolta (Remetei Lovasklub, Gyergyóremete), 2. Bajkó Kriszta (Krigel Sportklub), 3. Szép Csenge (Transilio Lovasudvar).

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott háromszéki versenyt a szombaton Székelyudvarhelyen sorra kerülő forduló követi, a bajnokság döntőjét pedig Gyergyószentmiklóson rendezik meg szeptember 5-én. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2020-08-24: Sport - :

A Sevilla hatodszor az Európa-liga győztese (Labdarúgás)

A Sevilla fordulatos mérkőzésen 3–2 arányban legyőzte az Internazionale csapatát a labdarúgó Európa-liga kölni döntőjében, így ismét elhódította a trófeát. A második számú európai kupasorozat rekordereként a spanyol csapat eddig valamennyi fináléját megnyerte: 2006, 2007, 2014, 2015 és 2016 után immár hatodszor diadalmaskodott.
2020-08-24: Élő múlt - Váry O. Péter:

Időutazás: a Bodok Szálló fél évszázada 5.

Továbbra is tervek
Egy ideig újra csak a reklámokban tűnik fel a Bodok Szálló neve, különféle rendezvényeket hirdetve: az Olt Turisztika Rt. „szeptember 12-én, ortodox Szent Mária napján Mária-bulit tart a Bodok vendéglőben, sajátos román ételkülönlegességek, italok, román népzene és -tánc” (Háromszék, 1998. szeptember 4., 8., 10.), de az etnikai diszkrimináció elkerülése végett „magyar estet tart szeptember 25-én a Bodok vendéglőben, helyi hagyományos ételek, gyertyafény, magyar népi tánc és zene” (1998. szeptember 22., 23.). Hasonlóképp következő évben külön szerveztek márciuskabált és nőnapi bált, közben különféle rendezvényeknek – állásbörze, borvízszalon – is helyet adnak.