Olcsó a kenyér

2020. augusztus 26., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Európai uniós viszonylatban Romániában a legolcsóbb a kenyér, ára fele az uniós átlagnak – közölte az Eurostat a 2019-es adatok alapján.

Ezek szerint tavaly Dániában kellett a legtöbbet fizetni a kenyérért és a gabonáért, ezek ára 51 százalékkal magasabb volt az EU-s átlagnál, majd Ausztria (az EU-s átlagnál 33 százalékkal magasabb árak), illetve Luxemburg és Finnország (mindkettőben az EU-s átlagnál 25 százalékkal magasabb árak) következett a sorban. A lista másik végén Románia áll, ahol a kenyér és a gabona ára 47 százalékkal kisebb volt az uniós átlagárnál, Bulgáriában 35 százalékkal, Lengyelországban pedig 30 százalékkal alacsonyabb árakat jegyeztek tavaly. Az Euro­stat szerint Romániában olyan nem EU-tagország balkáni államokhoz képest is olcsóbb a kenyér, mint Észak-Macedónia, Albánia, Szerbia vagy Bosznia-Hercegovina. Gyakorlatilag az Eurostat által vizsgált 37 ország közül nálunk kell a legkevesebbet fizetni a kenyérért.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1009
szavazógép
2020-08-26: Pénz, piac, vállalkozás - :

Munkanélküliség Háromszéken

Csaknem ötödével, 0,71 százalékponttal növekedett július végére a háromszéki munkanélküliségi ráta, mint egy hónappal korábban, elérve a 4,53 százalékot. A munkaerő-ügynökség közleménye szerint július folyamán a megyében 882 munkanélkülit vettek nyilvántartásba, miközben 275-en munkát találtak.
2020-08-26: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kevesebben jelentettek csődöt

Az országos cégbíróság adatai szerint idén júliusig valamivel több, mint 28 ezer céget töröltek a nyilvántartásból, 62,15 százalékkal kevesebbet, mint a tavalyi hasonló időszakban.