Munkanélküliség Háromszéken

2020. augusztus 26., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Csaknem ötödével, 0,71 százalékponttal növekedett július végére a háromszéki munkanélküliségi ráta, mint egy hónappal korábban, elérve a 4,53 százalékot. A munkaerő-ügynökség közleménye szerint július folyamán a megyében 882 munkanélkülit vettek nyilvántartásba, miközben 275-en munkát találtak.

Az ügynökség nyilvántartásában összesen 3870 személy szerepelt, mintegy kétharmaduk vidéki lakos, ugyanakkor 1094-en részesültek munkanélküli-segélyben. A legtöbb, közel ezer munkanélküli személy a 40–49 éves korosztályból kerül ki, de sok, közel nyolcszáz 25 év alatti fiatal is az ügynökség nyilvántartásában van. Ugyanakkor a munkanélküliek többsége szakképzetlen, a tartós munkanélküliek száma meghaladja az ezret. Az ügynökség által működtetett foglalkoztatási program keretében július folyamán összesen 221 személy tudott elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1011
szavazógép
2020-08-26: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hatalmas földgázlelőhely a Fekete-tengeren

A török elnök múlt hét végi bejelentése, miszerint az ország történetének legnagyobb földgázlelőhelyét tárták fel a Fekete-tenger talapztában, rendkívüli módon felkeltette az érdeklődést az energiahordozó kitermelésében és értékesítésében érdekelt ágazat, de a regió országainak körében is.
2020-08-26: Pénz, piac, vállalkozás - :

Olcsó a kenyér

Európai uniós viszonylatban Romániában a legolcsóbb a kenyér, ára fele az uniós átlagnak – közölte az Eurostat a 2019-es adatok alapján.