Pályázatok előkészítésére

2020. szeptember 1., kedd, Belföld

A kormány tegnapi ülésén kétmilliárd lejt hagyott jóvá a 2021–2027-es európai uniós pályázatok előkészítésére. Marcel Boloş európai alapokért felelős miniszter kifejtette: a pénzt olyan pályázatok előkészítésére szánják, amelyek – a kormány álláspontja szerint – prioritást élveznek.

Ezek közé sorolta a szállítási infrastruktúrába történő befektetéseket (autópálya, vasút) és a klímaváltozás lassítását szolgáló beruházásokat is (öntözőrendszerek, talajerózió, jégesővédelem, erdősítések), ez utóbbira 700 millió lejt szánnak. 450 millió lejt különítettek el a mobilitással, a turizmussal, a kultúrával, az energiahatékonysággal, campusok építésével, 500 millió lejt az egészségügyi beruházásokkal kapcsolatos projektek előkészítésére, különös tekintettel az onkológia, valamint a szív- és érrendszeri betegségek területére. További prioritási területek a kutatás, a városi infrastruktúra fejlesztése, a vészhelyzetek kezelése és a digitalizálás. A projektek előkészítésének teljes költségvetése kétmilliárd lej, azaz 450 millió euró, amelyet az országos helyreállítási tervre elkülönített költségvetésből számolnak el. A következő hétéves uniós pénzügyi ciklusban Románia 79,9 milliárd eurót hívhat le.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2020-09-01: Belföld - :

Több határátkelőhely

A magyar hatóságok által bevezetett utazási korlátozásokról beszélt telefonon tegnap reggel Marcel Vela román és Pintér Sándor magyar belügyminiszter. A megbeszélés eredményeképpen a korábban kijelölt nyolc határátkelő mellett még négy nyitva lesz a román állampolgárok számára.
2020-09-01: Világfigyelő - :

Orbán: Európa bajban van

Európa bajban van, mert még mindig nem sikerült meghatároznia új helyét a nemzetközi gazdaságban – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 15. Bledi Stratégiai Fórumon tegnap. Az idei nemzetközi konferencia központi témái az Európa előtt álló kihívások és lehetőségek, elsősorban a koronavírus-járvány és a brexit tükrében. A fórumon számos ország állam- és kormányfői, illetve külügyminiszterei vesznek részt.