Szeptemberi nyár

2020. szeptember 2., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A járványhelyzet miatt az idei nyári turisztikai szezon szeptember végéig tart. Legalábbis a Travelminit szállásfoglaló oldal szerint, mely arról ír, hogy a hazai utazók több mint 23 000 vendégéjszakát foglaltak már le szeptemberre.

A kedvenc üdülőhelyek közt a Fekete-tenger üdülőtelepei és a gyógyfürdők viszik a vezető szerepet. Az egy főre eső szállás átlagára 96 lej egy éjszakára, a tengerpartra és a fürdőhelyekre szóló üdülések költségesebbek, mint a hegyvidékre vagy a városi célpontokba szóló foglalások.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1009
szavazógép
2020-09-02: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Ötvenmilliárd a hiány

A pénzügyminisztérium múlt héten tette közzé az állami költségvetés végrehajtásának hét hónapra szóló adatait. Eszerint július végéig összesen közel ötvenmilliárdos hiányt halmozott fel a büdzsé, ami a nemzeti össztermék 4,7 százalékát teszi ki, és jelentős mértékben nagyobb, mint a tavalyi első hét hónapban. Az adatok szerint összességében a kiadási oldalon növekedés, a bevételi oldalon pedig csökkenés tapasztalható.
2020-09-02: Pénz, piac, vállalkozás - :

Tízéves

Tíz éve nyitotta meg kapuit a Garanti Bank sepsiszentgyörgyi fiókja. Ufuk Tandoğan vezérigazgató szerint a pénzintézet legnagyobb erénye, hogy rugalmasan igyekszik az ügyfelek igényeit kielégíteni.