A kormányfő rendet kíván teremteni

2008. október 15., szerda, Közélet

Tăriceanu kormányfő a tegnapi kormányülésen beszámolót kért a kormány és a minisztériumok által koordinált ügynökségek, hatóságok és vállalatok igazgatótanácsának összetételéről, a tagok számáról és az általuk kapott illetményekről.

Ugyanakkor olyan sürgősségi rendeletet kezdeményezett, amely előírná, hogy a kormányügynökségek és a kormányhatóságok vezetőinek fizetése ne haladja meg egy államtitkár fizetését. A jogszabály szerint a tisztviselők csak egyetlen igazgatótanács vagy részvényesi tanács tagjai lehetnek. A munkaügyi és a pénzügyminiszter a kormányülésen csak a kormány által koordinált ügynökségekről szóló beszámolókat ismertette.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1286
szavazógép
2008-10-15: Máról holnapra - Farkas Réka:

Megkésett szigor

A sajtó és a közvélemény nyomására az utolsó száz méteren próbál rendet teremteni a kormány az állami ügynökségek, hivatalok háza táján. Még el sem csitult a botrány a parlament által megszavazott pedagógusbér-emelés körül, napokon át hallhattuk felelős vezetőink és szakértők véleményét, hogy inflációhoz, sőt, általános csődhöz vezetne, ha ötven százalékkal több fizetést kapnának a tanárok, amikor robbant a bomba, és kiderült, több tízezer lejt visznek haza havonta a politikai klientúra azon kegyeltjei, akiket pártjuk egy-egy hivatal élére pottyantott.
2008-10-15: Közélet - x:

Lemondott Olosz Gergely

Olosz Gergely, az Országos Energiaszabályozó Hatóság elnöke hétfőn késő este benyújtotta lemondását.