Az önkormányzati munka nem amatőr színjátszás

2020. szeptember 4., péntek, Nyílttér

Nem ám, ezt én is aláírom, az RMDSZ vezérkara tényleg nem amatőr színjátszó csoport. Évtizedek óta profi módon játssza a romániai magyarságot képviselő önzetlen, sőt, altruista szervezet szerepét parlamenti képviselőnek született színész, frissen felkent jogtudorok, avagy szocio-, polito- és más lógusok ádáz tevékenysége által, no meg szükség esetén akár néhány ezer regáti ősmagyar voks segítségével, s ekképp immár 30 éve aktívan részt vehet e kies haza nemzeti húsos­kondérja körüli tolongásban. 

  • A sepsiszentgyörgyi Jókai Mór utcára ráférne a felújítás. Fotó: Albert Levente
    A sepsiszentgyörgyi Jókai Mór utcára ráférne a felújítás. Fotó: Albert Levente

No persze, eközben saját portáján ugyancsak profi módon még csírájában fojt el, kebelez be művészi módon mindenféle érdekeit sértő megmozdulást, avagy független szándékú médiát.

És akkor én kire is szavazzak? Az RMDSZ-jelöltre? De hát több stadion, aréna nem kell, sőt, ami van is, sok. No meg ebből a „belül baba, kívül kaka” városszépítésből is elegem van 30 év alatt nekem, meg külvárosi társaimnak. Példának okáért itt, a Jókai Mór írónk nevét becstelenítő utcában egy silány járdára sem tellett, hogy csatornázásról ne is beszéljek. Még az útszéli árok felújítása is csak „merész álom” maradt, hisz a polgármesteri szakik innovatív elképzelése, mely szerint a víz hágóra is mehet, a realitás talaján nem nyert igazolást, s így kénytelenek voltunk eldugaszolni az általunk vásárolt PVC-csöveket. Kaptunk viszont – talán a néhai tyúkfarmot ellensúlyozandó – két építőanyag-lerakatot, hogy legalább így részesüljünk egy rohamosan épülő-fejlődő-csinosodó megyeközpont fílingjéből. S mivel hiába ez az utca is Olt menti, Kökényes mégsem lehet, esélyünk sincs a napjainkat keserítő TIR-eket, 40 tonnás kamionokat meg targoncákat sorompóval, fekvő­rendőrrel elterelni.

Szavazzak tán az EMSZ jelöltjére? Sajnos, csodákban már rég nem hiszek, én képtelen vagyok „merészet álmodni”. No meg régi közmondásunk intő szaváról sem feledkezhetem meg: az éhes bolha mindig jobban csíp.

Így hát, mivel egyelőre a szavazás nem kötelező, büntetni se büntethetnek jobban, maradok én hon, szavazzon, ki ennek értelmét látja.

Dezső Bernát, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 93
szavazógép
2020-09-03: Belföld - :

Háromszéken újabb áldozatot követelt a koronavírus

Hétköznapi átlagos tesztmennyiség – 23 973 – mellett továbbra is nő az új koronavírusos esetek száma, a stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése szerint a szerda délelőtt – csütörtök délelőtti időszakban 1365 újabb embernél mutatták ki a Covid 19 jelenlétét, 17 esetben Kovászna megyében – ez enyhe visszaesés az előző napokhoz, a keddi 20, illetve a szerdai 23 esethez képest.
2020-09-04: Nyílttér - :

Önfeladás vagy erős érdekképviselet

A romániai választási kampány túltesz egy balkáni ócskapiacon. Nincs ideológia, erkölcsi tartás, nemzeti büszkeség, csak elvakult hatalmi harc, útszéli mocskolódás, pénzlenyúlás, szervezett lopás, irányított, tudatos néphülyítés, szélsőséges nacionalista hőzöngés, a magyar közösség elleni nemtelen támadások a jellemzők. Ilyenek az ország vezetői, ilyenek lesznek minden szinten a képviselőink.