Labdarúgás, Román KupaTíz hónap után játszik tétmérkőzést a KSE

2020. szeptember 9., szerda, Sport

A felső-háromszéki csapat ma 16.30-tól a Brassói SR ellen lép pályára a Sinkovits Stadionban a Román Kupa 2020–2021. évi idényének első fordulójában. A koronavírus-járvány miatt az előző szezonban a Kézdivásárhelyi SE alakulata legutóbb tavaly novemberben, a bajnokság odavágójának utolsó játéknapján szerepelt tétmérkőzésen, így a kék-fehér mezesek tíz hónap elteltével játszhatnak ismét.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

A kupasorozat első körében a megyei bajnokságokat megnyerő csapatok, valamint az alacsonyabban rangsorolt harmadosztályú alakulatok játszanak, vagyis hatvan együttes teszi próbára magát. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, a győztesek továbblépnek a második fordulóba, amelyet szeptember 23-án rendeznek. A kézdivásárhelyi csapat az előző idényben a kupasorozat harmadik fordulójában búcsúzott, miután hazai pályán kikapott a Barcarozsnyói Olimpic együttesétől (0–2). Azt megelőzően az első körben a Papolci FC (3–1), a másodikban pedig a Bákó megyei Viitorul Curița vendégeként (1–0) diadalmaskodott. A Brassói SR a 2019–2020. évi  szezonban a második fordulóban kapcsolódott be a kupasorozatba, ahol a Szeben megyei Nagydisznódi Măgura 2–0 arányban legyőzte.

„Nagyon várjuk már a mérkőzést, a motivációval biztosan nem lesz probléma, mert tavaly november óta nem játszottunk tétmérkőzést. Úgy gondolom, a két csapat hasonló játékerőt képvisel, szóval izgalmas összecsapásra számítunk. Bár nézők nem lehetnek, azért a hazai pálya előnyét mindenképp szeretnénk kihasználni. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű legyőzni a brassói együttest, viszont bízunk abban, hogy jobbak leszünk, és a következő körbe jutunk. Gajdó Tamás sérülés miatt nem bevethető, valamint még van néhány játékos, akiknek a leigazolását nem tudtuk egyelőre rendezni, így a kupameccsen nem léphetnek pályára” – nyilatkozta lapunknak Gazda József játékos-edző. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2289
szavazógép
2020-09-09: Pénz, piac, vállalkozás - Iochom István:

Élet az ipari parkokban

Mindenki előtt nyitva állnak a kézdivásárhelyi ipari parkok kapui – jelentette be Szöllősi Tamás, az ipari parkokat működtető cég vezérigazgatója abban a csarnokrészben, ahol új vállalkozás, egy kézműves sörfőzde indul a közeljövőben. 
2020-09-09: Sport - :

Három ponttal távozott a román válogatott Ausztriából (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

Ötgólos mérkőzésen nyert hétfőn a román labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája B-csoportjában. A Mirel Rădoi irányította csapat két fordulót követően csoportja élére ugrott, a kvartett másik összecsapásán Norvégia kiütötte Észak-Írország együttesét.