TeniszBeengedik a nézőket a Roland Garrosra

2020. szeptember 9., szerda, Sport

A koronavírus-járvány ismételt fokozódó terjedése ellenére lesznek nézők a hónap végén kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon. A szervezők hétfőn tették közzé az év harmadik, egyben utolsó Grand Slam-tornájára vonatkozó egészségügyi előírásokat.

  • Fotó: Divulgacao
    Fotó: Divulgacao

„A versenyek újraindulása óta a Roland Garros lesz az első, amely beenged nézőket a stadionokba” – jelentette ki Bernard Giudicelli, a francia teniszszövetség elnöke. A jelenleg hatályos rendeletek szerint a párizsi régióban maximum ötezren lehetnek jelen egyszerre egy rendezvényen, éppen ezért a szervezők három, egymástól elkülönülő részre osztják majd a helyszíneket. Ennek köszönhetően a Philippe Chatrier és a Suzanne Lenglen Stadionban is öt-ötezer ember lehet majd jelen mindennap, míg a harmadik legnagyobb arénába 1500 szurkolót engednek majd be.

A maszkviselés kötelező lesz, az akkreditált résztvevőknek negatív vírustesztet kell felmutatniuk, mielőtt beengedik őket a számukra kijelölt szektorba. Guy Forget versenyigazgató kijelentette, Párizsba érkezése után minden érintettet tesztelni fognak, a játékosok akkor léphetnek pályára, ha az első negatív teszteredmény után 72 órával újabb negatív mintát szolgáltatnak. Ezt követően ötnaponta ellenőriznek mindenkit, a résztvevőknek két, erre kijelölt hotelben kell tartózkodniuk.

Az eredeti, májusi időpontról elhalasztott Roland Garros szeptember 27-én kezdődik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 92
szavazógép
2020-09-09: Sport - :

Három ponttal távozott a román válogatott Ausztriából (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

Ötgólos mérkőzésen nyert hétfőn a román labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája B-csoportjában. A Mirel Rădoi irányította csapat két fordulót követően csoportja élére ugrott, a kvartett másik összecsapásán Norvégia kiütötte Észak-Írország együttesét.
2020-09-09: Magazin - :

Koltón felavatták a felújított Teleki-kastélyt

A Nagybánya melletti Koltón vasárnap felavatták az európai uniós forrásokból felújított Teleki-kastélyt, melyben 1847 szeptemberében és októberében Petőfi Sándor és Szendrey Júlia a mézesheteit töltötte – írta hétfői számában a Krónika napilap.